Van Oord
Foto: Van Oord

Bouwconcern Van Oord heeft een contract getekend voor de bouw van kustversterking voor Millport, op het Schotse eiland Great Cumbrae. Hoeveel Van Oord voor dit project krijgt betaald, is niet bekendgemaakt.

De kosten van het totale project bedragen 48 miljoen pond (54,6 miljoen euro). Van Oord zal samenwerken met dochteronderneming Mackley om het project te realiseren. De voorbereidingen zijn al gestart en de bouw start in maart.

Werkzaamheden

Het project moet de overstromingsrisico’s van de ongeveer twee kilometer lange kust van Millport beperken. De werkzaamheden van Van Oord omvatten het vervangen, versterken en bouwen van overstromingsmuren, het installeren van offshore en aan de kust verbonden rotsbrekers en andere verbeterings- en vervangingswerkzaamheden. Van Oord heeft al meer vergelijkbare kustbeschermingsprojecten in het VK uitgevoerd, zoals bij Lydd, Dymchurch, Hythe Ranges en het aangrenzende Broomhill Sands, en was onlangs verantwoordelijk voor de bouw van de South Breakwater van de nieuwe Aberdeen South Harbour.

Verheugd

Paul Hesk, managing director van Van Oord UK, zegt verheugd te zijn over het contract: “We zijn er trots op dat we in veel verschillende landen kunnen helpen in de strijd tegen overstromingen. Ons projectteam kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met de North Ayrshire Council, de lokale gemeenschap en andere belanghebbenden om het overstromingsrisico in Millport te verminderen.”