Cor Merks van Witteveen + Bos (vijfde van rechts) en Sabine Stuiver van Hydraloop (vierde van rechts) tijdens de prijsuitreiking in Abu Dhabi. (foto: Water Alliance)

Hydraloop en Witteveen + Bos hebben op 17 januari een innovatieprijs voor duurzaam watergebruik gewonnen tijdens de International Water Summit in Abu Dhabi. De competitie was onderdeel van een speciale tentoonstelling over slimme watertechnologie en werd georganiseerd door innovatiebureau Isle Utilties en Water Alliance.

De Nederlanders sleepten twee van de drie innovatie-awards in de wacht. In de categorie huishoudens werd Hydraloop bekroond voor een innovatief waterrecyclingsysteem in huis. Witteveen + Bos won in de categorie gemeente met het compacte One-Step filter voor de behandeling van afvalwater.


Maria van der Hoeven in Abu Dhabi in gesprek met Nederlandse watertechnologie ondernemers (foto: Water Alliance).

Industrie
In de categorie Industrie ging de eerste prijs het Canadese bedrijf Emagin voor het informatieplatform voor water- en afvalwaterfaciliteiten Harvi. Dit platform wordt gebruikt ter ondersteuning van real-time besluitvorming bij het beheersen van kritieke bedrijfsmiddelen.

Smart Water Expo
De finalisten kregen de kans om hun technologieën op de expo in een Dragon’s Den-stijl te presenteren aan een jury uit de regio Mena. De awards werden uitgereikt op de laatste dag van de Smart Water-tentoonstelling.