Waterspecialist RWB uit Almelo is volledig overgenomen door de Japanse Metawater Group uit Tokyo. Het Japanse bedrijf heeft sinds 9 november 100% van de aandelen in bezit. In 2013 verwierf Metawater al een minderheidsbelang in RWB van 24,7%. Met de overname van RWB wil Metawater haar basis in Europa versterken en zo haar internationale business verder uitbreiden.

RWB denkt dankzij de overname haar positie op de watermarkt te verbeteren. RWB ontwerpt, bouwt en onderhoudt waterzuiveringssystemen voor de Europese markt. Het bedrijf biedt standaard waterzuiveringsinstallaties en maatwerk aan op het gebied van drinkwater, afvalwater en proceswater. Door alle disciplines, zoals procesmanagement, engineering en systeemrealisatie binnen de eigen organisatie te houden en vanwege een uitstekende 24/7 servicedienst, wil RWB een volledig en multidisciplinair pakket in waterbehandeling aanbieden.

Omzet verhogen

“De overname biedt ons een unieke kans om onze bijdrage binnen de circulaire economie verder te vergroten en daarmee de omzet te verhogen. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze engineering- en servicecapaciteiten te combineren met de duurzame producten en technologieën uit de Metawater groep. Als CEO zie ik het als een uitdaging om door gezamenlijke inspanning, met veel nieuwe collega’s, een grotere bijdrage te leveren op het gebied van duurzaamheid en binnen de circulaire economie”, verklaart André Reigersman, die ook na de overname CEO blijft. Volgens hem heeft de stap voor de ruim 70 medewerkers van RWB geen gevolgen.

Keramische membraanfiltratie

In Europa is de Metawater Group ook eigenaar van Mecana Umwelttechnik uit Switzerland en het Duitse FUCHS Enprotec. Met de toevoeging van RWB wil Metawater de synergie in de groep vergroten.