Nijhuis Saur
Foto: Sodai/NSI

Met de overname van Sodai, gespecialiseerd in industrieel waterbeheer en -onderhoud in de energie- en transportsector in Italië, breidt Nijhuis Saur Industries (NSI) opnieuw zijn industriewaterportfolio uit. Eerder dit jaar nam het al PWNT (keramische membranen) en Byosis (ammoniumterugwinning) over. NSI verwacht veel van de synergie door samenwerking met het in Milaan gevestigde dochterbedrijf Unidro.

De divisie Industrial Water Solutions van NSI bestaat inmiddels naast moederbedrijf Nijhuis Saur Industries uit Econvert (NL), Unidro (I), Riventa (VK), Nortech (VK), PWNT (NL) en Byosis (NL). Daar wordt het Italiaanse Sodai nu aan toegevoegd. Volgens Marzia Chiesa, ceo van Sodai, is haar bedrijf in de afgelopen dertig jaar een van de toonaangevende Italiaanse bedrijven op het gebied van milieutechniek en waterbeheer geworden, voornamelijk actief in de zuivering en behandeling van industriële processen en afvalwater.

Strategische routekaart

Volgens Menno Holterman, ceo van Nijhuis Saur Industries, gaan de gecombineerde teams en diensten van Unidro en Sodai in Italië voor NSI een sterk platform vormen om de groeiende vraag naar duurzame water-on-demand-oplossingen aan te pakken. Sodai brengt met een team van meer dan 110 medewerkers bijna 70 industriële O&M-contracten in. “De overname van Sodai past perfect in de strategische routekaart van onze groep, aangezien het de mogelijkheid biedt om de activiteiten van Nijhuis Saur Industries uit te breiden met de synergieën tussen Unidro’s belangrijkste proceskennis en Sodai’s grote portfolio van al lang bestaande Italiaanse klanten en unieke ‘klant voor het leven’-benadering. Het platform zal worden uitgebreid met een veerkrachtige basis voor exploitatie- en onderhoudscontracten en sterke technische capaciteiten om complexe hightech industriële watermogelijkheden in Italië en in het buitenland te benutten, waarbij wordt geprofiteerd van de regionale expertisecentra die NSI over de hele wereld opereert”, aldus Holterman.