CEO Patrick Blethon van Saur (midden rechts) en CEO Menno Holterman van Nijhuis Industries (midden links) bij de ondertekening in Parijs. (foto: Saur)

Het Franse watertechnologiebedrijf Saur heeft de overname aangekondigd van Nijhuis Industries, een van de grootste gespecialiseerde bedrijven in Nederland op het gebied van industriële waterzuivering. De overname volgt snel op de overname van het Nederlandse watertechnologiebedrijf Econvert. Saur wil met Nijhuis en Econvert de internationale marktpositie op het gebied van industriële dienstverlening versterken.

Volgens Saur past de overname van de Nederlandse bedrijf in de groeistrategie voor de activiteiten op het gebied van industriële waterbehandeling.  Samen met het ook overgenomen Italiaanse Unidro, gaan Nijhuis en Econvert deel uitmaken van een nieuw platform dat de omzet voor industrieel water moet laten groeien van de huidige gecombineerde jaaromzet van 200 miljoen euro, naar meer dan 300 miljoen in 2022.

Leiding vanuit Doetinchem

Samen met de managementteams van Unidro en Econvert zal Menno Holterman, de huidige CEO van Nijhuis, de divisie Saur Industrial Water in Nederland leiden, zo maakte Saur bekend. Ronald Ruijtenberg, de huidige CFO van Nijhuis wordt de CFO van Industrial Water.

Vestiging van Nijhuis Industries in Doetinchem dat hoofdkantoor gaat worden van Saur’s speciale platform voor industriële waterbehandeling. (foto: Nijhuis)

Synergie

Saur verwacht synergie uit de bundeling van complementaire technologieën, klantenportefeuilles en geografische aanwezigheid. Daarbij wil het in Parijs gevestigde bedrijf de ondernemersgeest en de wendbaarheid van het gecombineerde platform behouden. Bovendien zal steun vanuit het Franse hoofdkantoor het gecombineerde platform in staat stellen om grote operationele en onderhoudsdiensten op lange termijn aan te bieden voor wereldwijde industriële klanten.

Grote wereldwijde referentiespeler

CEO Patrick Blethon van Saur Group: “Deze acquisitie is een belangrijke mijlpaal in de uitrol van onze strategie, aangezien Saur een van de referentiespelers is op de wereldwijde industriële watermarkt. We zullen voortbouwen op de sterke complementariteit tussen Nijhuis Industries en de bestaande bedrijven bij Saur Industrie, waaronder Unidro en Econvert, om onze industriële voetafdruk verder uit te breiden en onze industriële klanten efficiënt te bedienen met steeds innovatievere oplossingen, terwijl we de watervoorraden beschermen.”

Technologische voorsprong

“Vandaag markeert een nieuwe stap in de lange geschiedenis van excellentie en succesvolle ontwikkeling van Nijhuis. Door samen te werken met Saur, vernieuwen we onze technologische voorsprong voor de komende jaren, waarbij we onze medewerkers, klanten en zakenpartners verzekeren van onze herbevestigde inzet om duurzaam watergebruik sterk te ontwikkelen door middel van innovatie die solide en adaptieve oplossingen levert voor een duurzame en veerkrachtige toekomst”, stelt Menno Holterman, CEO van Nijhuis Industries en toekomstig hoofd van Saur Industrial Water.