De waterschapssector heeft sinds 6 december een gloednieuwe werkgeversvereniging, de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw). Deze vereniging zal vanaf 1 januari 2019 gaan werken aan een nieuwe, moderne cao voor de waterschappen en gelieerde organisaties. En neemt daarmee de werkge...

De waterschappen en aanverwante bedrijven en organisaties hebben voortaan een eigen werkgeversvereniging, de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw). Deze vereniging zal vanaf 1 januari 2019 aan de slag gaan met een nieuwe cao. Vwvw neemt de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

Via de zelfstandige vereniging kunnen ook bedrijven zoals de belastingkantoren uit de waterschapssector lid worden van de werkgeversvereniging en gebruikmaken van de cao. De werkgeversvereniging wil graag meedenken over de invulling van werkgeverschap en goede arbeidsvoorwaarden. Het bestuur bestaat uit Marco Kastelein, Marieke Buit-Timmer en Geert-Jan ten Brink. Voorzitter van de nieuwe vereniging is Toine Poppelaars, de dijkgraaf van waterschap Scheldestromen.

Acties
Medewerkers van de waterschappen voerden afgelopen jaar acties voor een beter cao. Eind juni 2018 bereikten de waterschappen en de vakbonden FNV, CNV en CMHF na lang onderhandelen een cao-resultaat met afspraken voor 2017, 2018 en 2019. In deze periode stijgen de salarissen met 7,5 procent en krijgen medewerkers eenmalig 500 euro uitbetaald.