Een bijeenkomst in het Nederlands paviljoen in Singapore. (foto: Twitter).

De Nederlandse watersector is met een aantal bedrijven, een delegatie van ruim honderd deelnemers en een interessant inhoudelijk programma goed vertegenwoordigd tijden de Singapore International Water Week. Het evenement vindt plaats van 8 tot 12 juli in het Sands Expo and Convention Centre in Singapore.

Maandag 9 juli startte het Nederlandse programma met een high level City Leaders Dialogue. Watergezant Henk Ovink was moderator van de bijeenkomst waar het waterbeleid van onder meer Amsterdam, Tirana en Singapore werd besproken. Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was aanwezig bij de bijeenkomst.

Nederlandse deelname
In het Nederlandse paviljoen presenteren Aquatech Global Events, Berghof Membrane Technology, Deltares, Duvalco, Envaqua, Royal Eijkelkamp, Urban Farming Partners, Paques, ReCirc Singapore, Royal HaskoningDHV, City of Rotterdam, Villagepump, Water Alliance en het Netherlands Water Partnership (NWP) zich. Arcadis, CirTec, DMT Environment Technology, PWNT, Optiqua en Nijhuis Industries hebben een eigen stand op de waterexpo.

Steden staan centraal
Tijdens de tiende editie van de International Water Week staan steden centraal. Tijdens de openingsbijeenkomst stelde Kristalina Georgieva van de wereldbank dat steden alleen nog maar zullen groeien. Zij stelde dat jonge mensen de voorkeur geven aan het leven in de stad en dat zij niet meer in sloppen willen wonen. Haar advies was om de groei te faciliteren en particuliere investeerders aan te trekken zodat zij kunnen investeren in diensten.

Het volledige verslag van de bijeenkomst is te lezen op www.dutchwatersector.com