In de Deltagoot worden de grootste kunstmatige golven van de wereld opgewekt (Foto Marco De Swart).

Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft 27 september de viering van het 10-jarig bestaan van kennisinstituut Deltares ingeluid. Na afloop van haar werkbezoek onthulde zij een kunstwerk van Ronald A. Westerhuis op de campus van Deltares in Delft.

Deltares ontstond in 2008 uit een samenvoeging van verschillende technologische onderzoeksinstellingen (GeoDelft, TNO, WL | Delft Hydraulics) en een aantal specialistische diensten van Rijkswaterstaat. Momenteel werken er ruim 800 wetenschappers en onderzoekers aan binnen- en buitenlandse projecten op het gebied van water en ondergrond.

Sculptuur
Het kunstwerk van Ronald A. Westerhuis dat op de campus van Deltares werd onthuld, draagt de naam Delta. De sculptuur verbeeldt het deltagebied van een rivier waarin water, zand en sedimenten, afval en leven uit de hele wereld samenkomen. Volgens de kunstenaar staat dit gelijk aan de wijze waarop bij Deltares kennis van water en ondergrond van over de hele wereld samenkomen. Ronald A. Westerhuis is vooral bekend als maker van het Nationaal monument MH17 en laat ook in deze sculptuur zijn liefde voor het gebruik van roestvrij staal zien.

Open dag
Deltares viert haar 10-jarig bestaan verder met een dag voor relaties op vrijdag 5 oktober. Het grote publiek is welkom tijdens de open dag op zaterdag 6 oktober, tevens de Dag van de Wetenschap. Iedereen is welkom in Delft om kennis te maken met de wereld van waterveiligheid, duurzame energiebronnen, waterkwaliteit, groene steden en nog veel meer. Medewerkers staan tussen 10.00 en 16.00 klaar om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld droogte, overstromingen, bodemdaling, zeespiegelstijging of de mogelijkheden voor nieuwe duurzame energiebronnen uit water en bodem.

Lees hier meer over de open dag van Deltares