KWR en ISPT delen kennis op vakbeurzen Solids, Pumps&Valves en M+R
Impressie van de beurs in 2019 (foto Easyfairs).

Kees Roest, programmacoördinator TKI Watertechnologie bij KWR, gaat op de vakbeurzen Solids, Pumps&Valves en M+R in op ontwikkelingen binnen het Topconsortium voor Kennis en Innovatie. Bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheid werken in het consortium samen om de beste kennis en innovaties in de watertechnologie te vertalen naar de praktijk. De beurzen zijn gericht op de procesindustrie en vinden op 6 en 7 oktober gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy.

“Eindelijk mogen en kunnen we elkaar weer face-to-face ontmoeten en nieuwe innovaties ontdekken”, zegt Bas van Gent, Business Unit Director Industrial van de internationale beursorganisator Easyfairs. “Niet alleen wij hebben dit gemist, maar we merken ook dat de doelgroep van dit evenement zeer positief staat tegenover een bezoek.”
De beursvloer bestaat uit drie delen: vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk), Pumps&Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en de nieuwe vakbeurs M+R (procesinstrumentatie en automatisering). Samen vormen ze één evenement.

Kennis delen

Net als in 2019 staat kennis delen centraal. De partners KWR, het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT), TNO, Deltalinqs, iTanks&Aptean Foodware 365 informeren de bezoekers over optimalisatie van installaties, duurzaam produceren en veilig werken. Op de Recycling Area staan de exposanten Pal S.r.L, Muller Beltex en Tawi. Bij deze deelnemers staan oplossingen centraal die inspelen op recycling en circulariteit in de procesindustrie.

Kees Roest, programmacoördinator TKI Watertechnologie, is op de beurs betrokken bij verschillende activiteiten van KWR en ISPT. De focus van het Topconsortium is gericht op maatschappelijke uitdagingen rond uiteenlopende watervraagstukken in binnen- en buitenland. Nieuwe ontwikkelingen in nationaal en Europees onderzoek moeten hiervoor oplossingen aandragen.

Vanuit dit perspectief werkt TKI Watertechnologie mee aan vier kennis- en innovatieagenda’s: Landbouw-Water-Voedsel, Energie, Circulaire Economie, Gezondheid en Zorg en Sleuteltechnologieën. Binnen deze agenda’s staan vier thema’s centraal: zorgdragen voor schoon en veilig water, hergebruiken van water en grondstoffen, energie opwekken en opslaan met water en slim meten en handelen voor water en infrastructuur.

KWR zorgt binnen TKI voor het inrichten van vraaggestuurde onderzoeksprojecten die passen binnen deze thema’s, in samenwerking met eindgebruikers in de publieke sector (waterbedrijven, waterschappen en gemeenten), industriële eindgebruikers en met het bedrijfsleven (leveranciers, ingenieursbureaus). Hiermee bevordert KWR de efficiënte kennisontwikkeling en toepassing van innovaties op het gebied van watertechnologie.

Coronatoegangsbewijs

Toegang tot de beursvloer is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, herstelbewijs of negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud. Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge. Hiermee kunnen ze nog makkelijker informatie verzamelen tijdens een beursbezoek door interessante stands te scannen. Na afloop van het bezoek ontvangen ze alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox. Deze technologie is volgens Easyfairs milieuvriendelijk omdat de bezoeker zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer afloopt.

Hier kunnen bezoekers zich registreren voor het evenement

meer nieuws uit de watersector.