De winnaars van de Waterinnovatieprijs 2017 (foto: Waterschap Brabantse Delta).

Bedrijven, overheden en particulieren hebben een week langer de tijd om hun idee in te dienen voor de Waterinnovatieprijs 2018. De uiterste mogelijkheid om innovaties in te zenden is verplaatst van 28 augustus naar 4 september. De Unie van Waterschappen en de NWB Bank reiken dit jaar voor de zevende keer de Waterinnovatieprijs uit.

Vernieuwende en baanbrekende ideeën die de waterschappen helpen het waterbeheer in Nederland duurzamer en goedkoper te maken, maken kans op de Waterinnovatieprijs 2018. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Daar wordt altijd een extra categorie aan toegevoegd die inspeelt op de actuele opgave van de waterschappen. Dit jaar is dat het sluiten van de kringloop in een circulaire economie.

Deelname
Iedereen mag meedoen; overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Er kunnen één of meerdere projecten worden ingeschreven in één van de vier categorieën. Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet de inzending uitblinken in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Het project mag al zijn uitgevoerd, maar mag ook nog in de planfase zitten. Zelfs projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is.

Prijsuitreiking
De genomineerden worden dit jaar op de Innovation Expo op 4 oktober bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De prijzen worden uitgereikt op 29 november tijdens de Waterinnovatiedag 2018 in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Meer informatie: www.waterinnovatieprijs.nl