De commissie van de Financiële Studie vereniging Amsterdam (foto: FSA).

De Financiële Studievereniging Amsterdam zoekt bedrijven in de watersector die onderzoek willen laten uitvoeren in Mexico. In juli en augustus 2019 reizen 18 master studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit naar het land.

In Mexico zijn ernstige watertekorten, hittestress en droogtes geen nieuwe fenomenen voor een groot deel van de 21 miljoen inwoners van de Mexicaanse hoofdstad. Mexico City is daarom ook voor 40 procent van het water afhankelijk van waterimport uit vergelegen gebieden. De stad heeft zelf geen bedrijven of activiteiten die op grote schaal water zuiveren. Daarbovenop komen ook nog problemen met de leidingen: geschat wordt dat 40 procent van het water daardoor verloren gaat. Daarnaast is er in de winter door extreme regenval juist weer sprake van overlast.

Verschillende onderzoeken
De studenten willen bedrijfsspecifiek onderzoek uitvoeren voor bedrijven uit diverse sectoren, waaronder de watersector, met aspiraties richting de Mexicaanse markt of voor bedrijven die hier reeds gevestigd zijn. In de 26 jaar dat dit project plaatsgevonden heeft zijn er al verschillende onderzoeken voor uiteenlopende bedrijven uitgevoerd zoals Shell, Heineken en Philips, maar ook vele bedrijven uit het mkb. Tijdens de projecten zijn onder andere marktanalyses, sectoranalyses en investerings- en vestigingsmogelijkheden onderzocht.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via rp4@fsa.nl

Lees hier meer informatie over het onderzoek