Boskalis verwerft contract voor baggerwerk in Uruguay en Argentinië

Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) heeft een vijfjarig contract binnengesleept voor baggerwerk in het Martín García-kanaal, tussen Uruguay en Argentinië in het noordelijke deel van de vijftig kilometer brede monding van de Río de la Plata. Het werk betreft onderhoudsbaggerwerk én het verdiepen van het kanaal. De totale waarde van het contract bedraagt 110 miljoen euro.

Boskalis heeft voor dit werk een 50/50-joint venture gevormd met zijn Belgische branchegenoot DEME. De ondertekening van het contract met de Comisión Administradora del Río de la Plata (CARP) wordt in de komende weken verwacht.

Twee sleephopperzuigers en een grote backhoe
Het Martín García-kanaal is het belangrijkste toegangskanaal naar zowel Nueva Palmira, de tweede haven van Uruguay, als naar de Río Uruguay. Het primaire doel van het baggerproject is het verdiepen en ouderhouden van het kanaal op 34 voet diepte. De werkzaamheden voor het verdiepen van het kanaal worden in 2018 uitgevoerd. Hierbij zal met behulp van twee sleephopperzuigers circa zes miljoen kubieke meter aan voornamelijk zand en slib worden verwijderd en zal een grote backhoe worden ingezet om circa 500.000 kubieke meter klei en steen te verwijderen. Het daaropvolgende vierjarige onderhoudscontract omvat het jaarlijks verwijderen van circa vijf miljoen kubieke meter voornamelijk zand en slib. Deze werkzaamheden zullen met behulp van een sleephopperzuiger worden uitgevoerd.