Staatssecretaris Barbara Visser (VVD) gaat per direct aan de slag als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat. Zij stopt onmiddellijk met haar functie als staatssecretaris van Defensie. Tot er een nieuw kabinet is vervangt zij Cora van Nieuwenhuizen. Van Nieuwenhuizen verlaat de politiek voor de functie van voorzitter van de brancheorganisatie voor energiebedrijven Energie Nederland.

Barbara Visser was de afgelopen kabinetsperiode als staatsecretaris verantwoordelijk voor onder meer materieel, bedrijfsvoering, vastgoed, veiligheid en personeel. Er komt voor de resterende kabinetsperiode geen vervanger voor staatssecretaris Visser. Haar portefeuille wordt erbij genomen door demissionair minister Bijleveld-Schouten, laat de rijksoverheid in een persbericht weten.

Per direct ontslag

Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga heeft Koning Willem-Alexander vandaag verzocht om haar per direct ontslag te verlenen als minister van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de aanvaarding van haar nieuwe functie. Haar echtgenoot Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen wordt 9 september burgemeester van de gemeente Vlaardingen.

Lid vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu

Visser heeft een lange bestuurlijke ervaring. Zo was zij wethouder in Zaanstad en vijf jaar lang kamerlid voor zij als staatssecretaris aan de slag ging. Als kamerlid was Visser lid van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu en woordvoerder ‘water’ namens de VVD. Ze heeft een financiële achtergrond.