Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weersextremen en de watersector | 11 juni

11 juni

Agenda watersector water agenda

Op vrijdag 11 juni vindt het webinar Klimaatadaptatie in stad en dorp plaats. Hierin komen onderwerpen als wateroverlast, hitte en droogte aan de orde. Ook geeft het webinar inzicht in de verhouding bewoner – professional – gemeentebestuurder rondom het onderwerp klimaatadaptatie. Het webinar is een introductie op het thema klimaataanpassing voor professionals die hier in hun werk mee te maken krijgen.

Het webinar is het tweede in de reeks van Weersextremen en de watersector, die we samen met Stichting RIONED, STOWA, KNW Waternetwerk en KWR organiseren. In deze serie webinars gaan we samen op reis: van klimaatadaptatie in de stad, naar de effecten van droogte en verzilting, het vinden van alternatieve bronnen en bijvoorbeeld slimme nieuwbouw. Hierin komen zaken als belangenafweging en hoe je als waterbeheerder nu keuzes maakt aan bod.

Programma

  • In beeld: Hittestress in Arnhem.
  • Hans van Ammers, strategisch bestuursadviseur energietransitie en klimaatadaptatie, vertelt wat klimaatadaptatie voor gemeente Arnhem betekent.
  • Hugo Gastkemper, directeur RIONED, vertelt welke klimaataanpassing makkelijker en lastiger te implementeren zijn.
  • Discussie op basis van poll-vragen en chat.

Over klimaatverandering

Klimaatverandering is bijna dagelijks in het nieuws. Om de effecten en consequenties van klimaatverandering te zien hoeven we helemaal niet meer ver buiten onze landsgrenzen te kijken. In Nederland is de gemiddelde temperatuur de afgelopen eeuw ongeveer 1,5 graden Celsius gestegen en steeds vaker hebben we te maken met weersextremen. Toenemende neerslag in de winter en langere periodes van warmte en droogte in de zomer. En als het dan regent, is dit steeds vaker in piekbuien. Dit heeft gevolgen voor de watersector. Het watersysteem moet zo ingericht worden dat we onder steeds extremere omstandigheden kunnen voldoen aan de verwachtingen vanuit landbouw, natuur en industrie. En niet te vergeten bewoners van stad, platteland, aan de kust of juist op de hoger gelegen zandgronden.

Bekijk meer informatie: https://platformwow.nl/agenda/2021/06/webinar-klimaatadaptatie-in-stad-en-dorp-een-introductie

Meer evenementen uit de watersector?

Gegevens

Datum:
11 juni