Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digital Waterchallenge | 29 juni

29 juni | 09:30 - 12:30

Agenda watersector water agenda

Hooigheemraadschap van Rijnland daagt Generatie Z (20-25 jarigen) uit om met een eigen team te brainstormen en met concrete ideeën, concepten of oplossingen te komen om het waterbewustzijn binnen deze doelgroep te vergroten. Virtuele inloop van de Waterchallenge met toelichting op de wedstrijd.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” is een gevleugelde uitspraak en daar zijn wij bij Rijnland ons zeker van bewust. Daarom slaan wij de handen ineen met de jeugd.

De winnaar gaat samen met Rijnland en een startbudget aan de slag om hun initiatief uit te werken en uit te voeren. Want de jeugd is onze  toekomst. Samen zorgen we ervoor dat we over tientallen jaren nog steeds negen meter onder zeeniveau kunnen wonen, werken en recreëren.

Programma voor de Waterchallenge

09.30 uur
Virtuele inloop en rondkijken op het Rijnland eiland

10.00 uur
Opening en toelichting Waterchallenge door moderator Rachel Rosier (o.a. bekend van tv programma’s “Checkpoint”, “Volendam 20 jaar later” en “Topdoks”) m.m.v. dijkgraaf Rogier van der Sande.

10.05 uur
Tips & tricks Talk door Hidde Griek – Team Duckweed. Dit team heeft vorig jaar een pitch wedstrijd gewonnen met hun innovatie eendenkroos tegel. Je krijgt tips hoe je een goede en creatieve brainstorm houdt (met beperkte tijd) en de geheimen van een winnende pitch.

10.15 uur
Start brainstorm pressure cooker. Samen met je team (max 4 deelnemers) ga je aan de slag om een te gek idee / concept te bedenken waarmee Rijnland Generatie Z bewuster kan maken van de waterhuishouding en het belang daarvan voor het klimaat en het gebied Rijnland;

11.45 uur
Pitch time: ieder team krijgt 1 minuut om hun pitch te houden voor een jury. Het idee dat in de ogen van de jury het beste scoort op creativiteit – effectiviteit en haalbaarheid wint.

12.15 uur
Bekendmaking winnaar Rijnland Waterchallenge!

Geef je op via deze link: https://www.rijnland.net/actueel/nieuws/nieuws-2021/uitnodiging-digitale-waterchallenge-29-juni

Meer nieuws uit de water agenda lezen?