Aalberts neemt Britse filtratiespecialist over

Het in Utrecht gevestigde Aalberts NV neemt alle aandelen van het Britse Sentinel Performance Solutions over. Sentinel is gespecialiseerd in reiniging en onderhoud van verwarmings- en koelingssystemen in duurzame gebouwen, door de waterkwaliteit te optimaliseren. De producten van Sentinel (additieven, filters en kalkbescherming) zorgen voor optimale doorgifte van temperatuur naar alle delen van de systemen.

Het Sentinel-portfolio draagt daarmee aanzienlijk bij aan energiebesparing, verbetert de systeemprestaties en verlengt de levensduur van de verwarmings- en koelingssystemen. Aalberts ziet de producten van Sentinel als een versterking van de portefeuille van het al in Groot-Brittannië gevestigde Aalberts hydronic flow control. Hiermee kan de Nederlandse technologieonderneming (installatietechnologie, klimaattechnologie, industriële technologie en materiaaltechnologie) geïntegreerde oplossingen bieden om de energie-efficiëntie van verwarmings- en koelsystemen in duurzame gebouwen van bron tot uitstoot te verhogen.

Innovatieroadmap voor de lange termijn
Sentinel, gevestigd in het Britse Daresbury, telt zo’n 60 medewerkers die ongeveer 20 miljoen pond per jaar omzet genereren. Het managementteam van Sentinel zal het bedrijf blijven leiden. Sentinel moet het competentiecentrum voor waterkwaliteit worden binnen Aalberts hydronic flow control, inclusief de bestaande waterkwaliteitsactiviteiten van Aalberts hydronic flow control in Frankrijk. Een woordvoerder van Aalberts ziet veel synergievoordelen: “De gecombineerde kracht en kennis van onze teams zal resulteren in een innovatieroadmap voor de lange termijn, gericht op het stimuleren van aanzienlijke toekomstige groei bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van verwarmings- en koelsystemen voor onze eindgebruikers. De digitale diensten die Aalberts de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, maken deel uit van deze roadmap.

De resultaten van Sentinel worden vanaf 1 mei 2021 geconsolideerd. De acquisitie draagt direct bij aan de winst per aandeel en wordt gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.