Een filmproductie van Windmill BV over de Waddenzee heeft van het Waddenfonds 775.000 euro subsidie gekregen. De film ‘Silence of the Tides’ over het UNESCO-werelderfgoed in Nederland, Duitsland en Denemarken van regisseur Pieter-Rim De Kroon gaat in productie en zal in mei 2020 in première gaan.

Silence of the Tides is een poëtische film zonder voice-over of interviews waarin de continue ʻademhalingʼ van het Waddenzeegebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor van mist, wind, water en land, het constant veranderende licht en de altijd aanwezige horizon.

Productie
Pieter-Rim de Kroon is regisseur van Silence of the Tides. Zijn films zijn bekroond met ruim 130 awards op internationale filmfestivals, waaronder een Gouden Kalf en een Gouden Beeld voor zijn documentaire Hollands Licht. De producent van Silence of the Tides is Windmill Film. Annemiek van der Hell produceerde prijswinnende documentaires en films voor VPRO, HUMAN en NTR. Daarnaast maakte zij verschillende internationale coproducties waarvan een werd bekroond met een Prix Europa.

Filmfonds
In het kader van het project Waddenfilm 2017 werd begin dit jaar Silence of the Tides geselecteerd. Het project ontvangt een realiseringsbijdrage van het Waddenfonds. De Waddenfilm is een samenwerking van het Waddenfonds en het Filmfonds. De uitvoering is door het Waddenfonds opgedragen aan het Filmfonds.