De papierfabriek van Stora Enso in Zweden (foto: Paques).

Paques Europa gaat meerdere BIOPAQ®ICX anaerobe bioreactoren en THIOPAQ®-ontzwavelingsinstallaties leveren aan het Finse bedrijf Gasum. Einde december vorig jaar ondertekenden de partijen hiervoor een miljoenencontract.

De anaerobe bioreactoren en ontzwavelingsinstallaties komen te staan op het terrein van een van de papierfabrieken van Stora Enso in Zweden. Gasum bouwt hier een plant om uit het afvalwater van de papierfabriek biogas te maken. Om een goede kwaliteit brandstof te produceren is het echter essentieel om het gas eerst te ontzwavelen.

Bacteriën in ontzwavelingsinstallaties
Dat gebeurt met bacteriën in de ontzwavelingsinstallaties. Het ‘liquefied biogas’ (LBG) wil Gasum verkopen als brandstof voor auto’s, bussen, vrachtwagens en ferries. De plant wordt naar verwachting in 2020 opgestart en zal 220 MWh per dag leveren.

Belangrijke deal voor Paques Europa
Het is een belangrijke deal voor Paques Europa, stelt woordvoerder Vincent van Vuure van Paques. “Stora Enso is zo niet alleen geholpen met haar afvalwaterzuivering, maar produceert met Gasum tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid biogas. Bovendien is het een unieke samenwerking tussen verschillende partijen.”

Lees hier het persbericht