De milieu- en watertechnologiebeurs IFAT is vanwege corona uitgesteld tot 7 september (foto: IFAT).

Vanwege het coronavirus en op basis van de aanbevelingen van het Duitse ministerie van Volksgezondheid en de Beierse deelstaatregering, is Messe München genoodzaakt milieu- en watertechnologiebeurs IFAT 2020 uit te stellen. Deze beurs stond gepland voor 4 tot en met 8 mei, maar na overleg met de exposanten en partners is gekozen voor nieuwe data: 7 tot en met 11 september.

“Onder de gegeven omstandigheden zou het openen van IFAT in mei niet gerechtvaardigd zijn jegens onze klanten, met name vanuit medisch en economisch perspectief”, zegt Stefan Rummel, algemeen directeur van Messe München en verantwoordelijk voor IFAT. Enkele dagen eerder was de organisator van de Nederlandse Aqua Nederland Vakbeurs al tot dezelfde conclusie gekomen.

‘Succes van de beurs kwam in gevaar’
De beslissing om het evenement uit te stellen, werd genomen door Messe München, in nauwe samenwerking met de exposantenadviesraad en de organisatiepartners. De voorzitter van de exposantenadviesraad, Johannes F. Kirchhoff, legt uit: “De organisatiepartners van IFAT ondersteunen het uitstel. Op basis van de huidige situatie schatten we dat de bereidheid van exposanten en bezoekers om deel te nemen aan het evenement steeds minder wordt. Veel bedrijven hebben de reisvoorwaarden voor hun werknemers enorm aangescherpt, onder de betrokken mensen bestaat veel persoonlijke onzekerheid de verdere ontwikkelingen zijn behoorlijk onvoorspelbaar. Daardoor komt het succes van de beurs in mei in gevaar. Tegelijkertijd is het belang van IFAT voor de hele branche zo groot dat we dit risico niet willen nemen.”

Partners
De organisatiepartners van IFAT zijn: de Federale Vereniging van de Duitse industrie voor afval, water en grondstoffenbeheer (BDE), de Duitse Technische en Wetenschappelijke Vereniging voor Gas en Water (DVGW), de Duitse Vereniging voor Water, Afvalwater en Afval (DWA), de Duitse gemeentelijke vereniging van voertuigen en uitrusting (VAK) de Duitse Engineering Federation (VDMA) en de Duitse Vereniging van Lokale Nutsbedrijven (VKU).