Toen in mei bekend werd dat de European Water Technology Week (EWTW) 2020, die in september was gepland, werd afgelast in verband met het coronavirus, gaf mede-organisator Water Alliance aan dat de verkiezing en uitreiking van de ‘Water Alliance Innovation and Stimulation Award’ (WIS-award) dit jaar digitaal zal plaatsvinden. U kunt stemmen op uw favoriet!

Het niet doorgaan van de EWTW zorgde ervoor dat een aantal initiatieven die aan dat evenement waren gekoppeld, op een andere manier moesten worden ingericht. Zo ook de verkiezing en uitreiking van de jaarlijkse WIS-award. Deze award is de innovatieprijs waarmee Water Alliance jonge Nederlandse watertechbedrijven een podium geeft. Marketingmanager Agnes Vera Dirksen van Water Alliance: “Op deze manier willen we zorgen dat deze mooie innovaties zichtbaar blijven. Juist nu kan de sector een steuntje in de rug goed gebruiken.”

Staalkaart van Nederlandse innovaties
Volgens Water Alliance hebben de Nederlanders als geen ander in de wereld de kennis om baanbrekende dingen te doen met water. Van het bouwen van dijken, polders en eilanden, tot zeer specifieke technologische kennis over het water zelf. En dagelijks komen er nieuwe innovaties bij. De genomineerden voor de WIS-award vormen jaarlijks een staalkaart van deze innovaties.

Eerstvolgende editie: 9 oktober 2020
De digitale stembussen zijn sinds 24 augustus geopend. Via onderstaande link kunt u een stem uitbrengen op uw favoriete innovatie. Tijdens de ‘Grand Finale’ op 9 oktober zullen de deelnemers met de meeste stemmen zichzelf ook presenteren aan de gerenommeerde jury en hun kritische vragen beantwoorden.

Klik hier om te stemmen op de site van Water Alliance.

Overal ter wereld te volgen
In verband met de coronacrisis wordt de finale dit jaar online uitgezonden vanuit Studio Z, een professionele tv- en media-studio in het voormalige gebouw van Waterleiding Friesland. Vanuit dat gebouw wordt de finale in de vorm van een liveshow online gebracht. Iedereen, overal ter wereld kan het dus live volgen. Inschrijven voor dit event kan tevens via onderstaande link.

Kijk voor de online pitches van de kandidaten, regelmatige updates én de (gratis) registratie voor van de finale op: wateralliance.nl/en/wis-award-2020/