Waterschap Rivierenland

Senior vakspecialist elektrotechniek

Waterschap Rivierenland

Tiel
Geplaatst 2 maanden geleden

Senior vakspecialist elektrotechniek
vacaturenummer: T-WEA 106420-104000 (Extern)
locatie: Tiel

Met jouw brede blik op de toekomst, respect voor de omgeving en uitgebreide kennis van elektrotechniek en kennis van technische automatisering, ben jij de ideale kandidaat. Combineer je kennis met de ambitie om ons beheersgebied droog te houden en werk vanuit Tiel aan prachtige projecten.

Wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren water, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk op onze functie van senior vakspecialist elektrotechniek.

Over jouw werk
Jij hebt altijd het waterschapsbelang voor ogen. Met respect voor de omgeving en een vooruitziende blik werk jij aan de voorbereiding, uitvoering en begeleiding van projecten, samen met je projectteam. Je bent nieuwsgierig naar innovatieve toepassingen en een echte teamworker. Samen werken jullie aan de nieuwbouw en renovatie van rioolwaterzuiveringen, gemalen, stuwen en andere objecten. Alles onder leiding van een projectleider.
Met betrekking tot de elektrotechniek en de technische automatisering ben jij de spil in het project. Je draagt hierin de verantwoording en werkt nauw samen met de elektrotechnisch tekenaar en software engineer voor de technische automatisering.
Je zet je kennis en expertise voornamelijk in bij het:

 • (mede) opstellen van de projectopzet en randvoorwaarden;
 • voorbereiden en uitvoeren van de projecten;
 • maken van functionele en technische ontwerpen. Ook stel je een programma van eisen op;
 • beoordelen van het programma van eisen, bestekken, offertes en begrotingen;
 • toetsen, begeleiden en controleren van de uitvoering van de projecten in de vorm van toezichthouden, plannen, coördineren, FAT, SAT, revisie- en gebruiksdocumenten.

Naast het werk aan de projecten lever je ook een bijdrage aan de beleidsvorming en standaardisatie op deze vakgebieden. Ook stel je technische adviezen op en werk je met ons samen aan het operationele beleid. Je ondersteunt collega’s, en ook bij de realisatie van de CE-markering in projecten binnen het vakgebied rekenen we op jou.

Over jouw team
Bij Waterschap Rivierenland werk je aan de leefbaarheid in het rivierengebied. Dit doen we voor het stuk Nederland tussen de grote rivieren vanaf de Duitse grens tot aan Dordrecht. Samen werken we aan goed waterbeheer, nu én in de toekomst. Dat doe je vanuit ons kantoor in Tiel. Verantwoordelijkheid, betrokkenheid en openheid. Werknemers die tevreden zijn en met plezier naar hun werk komen. Dat vinden we belangrijk. Hoe we dat doen? Wij betrekken je bij de inhoud van het werk, de ontwikkelingsruimte en bij de eigen verantwoordelijkheden die we je geven. Jij gaat aan de slag op de afdeling Technische Projecten. Daar werken jij en je collega’s aan projecten op het gebied van civiele techniek en bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en technische automatisering. De voorbereiding én de uitvoering. Zo zijn er 3 teams op de afdeling met in totaal 48 medewerkers. Dit zijn de teams Civiele Techniek en Bouwkunde, Realisatie Technische Projecten en als laatste Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Automatisering. Op de afdeling is een prettige open werksfeer met korte lijnen waarin het delen van kennis en het elkaar ondersteunen in de cultuur zit. We stimuleren nieuwe ideeën en innovatie. Er is voldoende ruimte je te ontwikkelen in de vorm van cursussen en opleiding. Je krijgt te maken met een breed spectrum van de elektrotechniek en procesautomatisering.

Over jou
Natuurlijk ben je een prima planner. Je bent enthousiast, innovatief, flexibel en weet je goed uit te drukken. Mondeling en schriftelijk. In je eentje ben je goed, maar ook in een team. Je gaat voor resultaat en hebt hart voor de klant. Kwaliteit leveren is voor jou vanzelfsprekend en voor een probleemanalyse draai jij je hand niet om. Voor een goed inzicht in de organisatorische en financiële aspecten van projecten gebruiken wij Prince 2. Het is mooi als je hiermee bekend bent en het één en ander van systems engineering weet. Ook komt kennis van de Atex richtlijn en PL-niveaus goed van pas. CE-markeringen en de machinerichtlijn zijn niet nieuw voor je. Ook wil je je hierin graag verdiepen.

Dit heb je ook in huis:

 • een hbodiploma Elektrotechniek of gelijkwaardig. Eventueel aangevuld met relevante opleidingen of cursussen;
 • ruime kennis van elektrotechniek. Jij bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;
 • kennis van technische automatisering zoals PLC-, Scada– en telemetriesystemen;
 • jij bent goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving in het vakgebied;
 • enkele jaren werkervaring.

Over wat je van ons kan verwachten
Wij bieden je een dynamische en interessante baan voor 36 uur in de week. Verder bieden wij je nog:

 • een salaris dat tussen de € 3.145 en € 4.347 bruto per maand ligt, afhankelijk van je opleiding en ervaring;
 • een jaarcontract dat we daarna omzetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • een Individueel KeuzeBudget (IKB), ter waarde van ongeveer 20% van je salaris. Inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Dit budget kan je inzetten voor verschillende doelen, waaronder salaris of verlof;
 • daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Ontwikkeling van jouw kwaliteiten en kennis moedigen wij aan door je hiervoor gelegenheid en faciliteiten te bieden.

Zie jij het wel zitten een belangrijke rol te spelen bij Waterschap Rivierenland? Reageer dan via het online sollicitatieformulier.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Dan mag je altijd bellen met Aart Klip, teamleider T-WEA, via 0344 – 64 92 63. Of kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.wsrl.nl.

Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.