De slimme regenton houdt water vast op basis van actuele weersvoorspellingen. (foto: Studio Bas Sala).

Een nieuw ontwerp voor de opvang van regenwater. Het water komt terecht in een diamantvormig reservoir waar een ingebouwde smart systeem naar de weersvoorspelling kijkt. Als er een hoosbui in aantocht is,  laat het systeem het water zelfstandig los en creëert zo buffercapaciteit voor de komende regenbui. Het is een van de ontwerpen die te zien is op de ‘Embassy of Water’ tijdens de Dutch Design Week, die van 19 tot 27 oktober in Eindhoven plaatsvindt.

De waterambassade presenteert verder een bouwpakket voor mensen die hun regenpijp af willen koppelen, een verticale groene tuin, producten van actieve kool om mens en water te reinigen en een drinkwaterpaspoort zodat gebruikers de herkomst van hun drinkwater kunnen vaststellen.

Acht ontwerpen

De organisatie heeft acht ontwerpers gekoppeld aan zes organisaties met een wateruitdaging. Tot de betrokken organisaties behoren Waterschap De Dommel, de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant, waterbedrijf Brabant Water, bouwfonds BPD en projectorganisaties Schone Maas.

Ga voor de ontwerpen naar Water Embassy