Wateropleidingen en CIV Water ontwikkelen samen keuzedeel afvalwaterzuivering voor het mbo

CIV Water leidt excellente mbo-vakmensen op in de watersector, samen met diverse ROC's en AOC's, waaronder MBO Life Sciences. Wateropleidingen heeft ruim 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van brede opleidingen, waaronder afvalwaterzuivering voor de watersector. Het keuzedeel afvalwaterzuivering wordt nu nog niet aangeboden in het mbo-onderwijs: hier komt nu verandering in.

CIV Water is initiatiefnemer en organisator van dit project. Zij borgen de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Wateropleidingen leidt de ROC-docenten op om het keuzedeel afvalwaterzuivering aan mbo-studenten te doceren. Wateropleidingen en CIV Water werken zo aan een goede instroom van mbo-vakmensen in het vakgebied afvalwaterzuivering.

Marcel van der Horst, directeur van CIV Water, is tevreden met deze ontwikkeling: “Deze samenwerking biedt onze partners het beste van twee werelden: CIV Water is expert in onderwijsontwikkeling voor het mbo, terwijl Wateropleidingen expertise aanlevert op het gebied van afvalwaterzuivering in de vorm van haar opleiding Techniek Afvalwaterzuivering.”

Vanaf studiejaar 2017 kiest de mbo-student voor het keuzedeel afvalwaterzuivering dat dan gegeven wordt. Waterschappen hebben in de toekomst behoefte aan de instroom van goed opgeleide mensen in afvalwaterzuivering. Na het afronden van dit keuzedeel hopen Wateropleidingen en CIV Water dat de mbo-student snel werk vindt bij één van de waterschappen. Of in andere sectoren waar een zuivering gebruikt wordt. Bijvoorbeeld op een bierbrouwerij of in de foodsector.

Ingrid Schröders, opleidingsmanager bij Wateropleidingen: “Met deze samenwerking zetten we een eerste stap om vakmensen op te leiden voor de watersector in het regulier onderwijs.”

v.l.n.r.: Marcel van der Horst, directeur CIV Water, Ingrid Schröders, opleidingsmanager Wateropleidingen en Pieter Hoekstra, projectleider CIV Water.

Persbericht Wateropleidingen, augustus 2016