Simon O’Connell volgt Meike van Ginneken op als ceo van SNV

SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie heeft Simon O’Connell per 1 december benoemd tot nieuwe ceo. O’Connel is daarmee de opvolger van Meike van Ginneken, die SNV op 1 oktober verliet om in Rome aan de slag te gaan als vice-president Strategie en Kennis bij het International Fund for Agriculture Development (IFAD).

SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie is een onafhankelijke internationale ontwikkelingsorganisatie, opgericht in Nederland in 1965. Ze heeft vele decennia ervaring in ontwikkelingslanden, is momenteel werkzaam in 35 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Balkan en is daar vaak nauw betrokken bij uiteenlopende water- en sanitatieprojecten. SNV heeft ruim 900 adviseurs ter plaatse, met uiteenlopende culturele en technische achtergronden, en meer dan 60 procent daarvaan bestaat uit lokale adviseurs.

Carrière in internationale ontwikkeling
Gedurende zijn al meer dan twintig jaar durende carrière in internationale ontwikkeling heeft O’Connell een staat van dienst opgebouwd in het effectief beheren en opbouwen van grote, geografisch verspreide teams en het leveren van resultaten onder druk, mede vanuit een duidelijke passie en toewijding voor het aanpakken van armoede en ongelijkheid, zo stelt SNV. De afgelopen twaalf jaar werkte hij bij de wereldwijde ngo Mercy Corps, waarvan de laatste jaren als executive director bij Mercy Corps Europe. Vanuit die functie hield hij toezicht op de uitbreiding van de activiteiten en ontwikkelde hij een groot aantal nieuwe partnerschappen met maatschappelijke organisaties, de particuliere sector en regeringen over de hele wereld.

“In deze tijd van grote wereldwijde uitdagingen zijn we erg blij dat zo’n ervaren en alom gerespecteerde ontwikkelingsprofessional de organisatie leidt”, zegt Koos Richelle, voorzitter van de raad van commissarissen van SNV.