1600 Rainbox Cube infiltratiekratten projecten Didam

DYKA leverde onlangs aan aannemer De Poorte Joppe 1600 Rainbox Cube Core infiltratiekratten. Deze verkeersbelastbare kratten moeten het regenwaterbeheer op één van zijn projecten in Didam in goede banen leiden. Doorslaggevend element was naast de productspecificaties, de intensieve begeleiding van en ontzorging door DYKA specialisten.

‘Hiermee bewijzen we dat ‘DYKA Service’ geen loze marketingpraatjes zijn’, vertelt Leo Huisman van DYKA. ‘We voerden de complete berekeningen uit, maakten tekeningen, leverden legplannen en we kwamen verschillende keren op de bouwplaats om de plaatsing te begeleiden. Dat gaat net een stapje verder dan de oplossingen gewoon op de bouwplaats dumpen.’

‘Op technisch vlak was ook de nodige expertise vereist’, zegt Hugo Lamper, regenwaterspecialist bij DYKA. Het gebouw waar de infiltratiekratten geïnstalleerd moesten worden, is voorzien van een volvulsysteem. Dat voert regenwater onder druk van het dak af. Daarbij moest de druk van het systeem gehaald worden alvorens het regenwater naar de infiltratiekratten kon getransporteerd worden. Deze specifieke kennis had DYKA in huis. ‘De klant kan gewoon met zijn regenwaterprobleem naar DYKA komen, wij leveren hem de juiste oplossing zonder dat hij zich over alle details moet bekommeren’, besluit Lamper.

Naast de infiltratiekratten, leverde DYKA ook zandvang- en inspectieputten. De geleverde Rainbox Cube Core infiltratiekratten hebben verschillende troeven. Logistiek zijn ze zeer handig omdat de onderdelen mooi in elkaar schuiven en dus erg compact geleverd worden. De plaatsing verloopt eenvoudig. Dankzij het concept van deze infiltratiekratten kunnen snel grote infiltratievolumes aangelegd worden.

Meer info over De Poorte Joppe

Meer info over Rainbox Cube Core