Interessant non-profit consultancy project voor bedrijven met ambitie richting Zuid-Amerika

Ieder jaar organiseert de Financiële Studievereniging van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit te Amsterdam het Research Project, waarbij 18 ambitieuze masterstudenten onderzoek verrichten naar de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in opkomende markten. Dit jaar zullen wij in juli en augustus afreizen naar Chili. Hier zal op non-profit basis bedrijfsspecifiek onderzoek uitgevoerd worden voor bedrijven met een interesse richting de Chileense of Zuid-Amerikaanse markt of voor bedrijven die er reeds gevestigd zijn.

Waarom Chili?

  • Door het gunstige investeringsklimaat in Chili wordt het land vaak ‘de poort naar Zuid-Amerika’ genoemd. De overheid is erg op zoek naar buitenlandse investeringen om de economie te diversifiëren aangezien deze tot op heden nog erg afhankelijk is van de mijnbouwindustrie. Ze zien Nederlandse bedrijven dus erg graag komen.
  • Specifiek voor Nederlandse bedrijven in de watersector liggen er veel mogelijkheden. Doordat in Chili op nationaal vlak weinig bedrijven bezig zijn met eco-innovatie ligt de markt open voor buitenlandse bedrijven. De overheid verplicht de mijnsector en overige vervuilende industrieën om hun impact op het milieu te verkleinen. Zo is er in Chili sprake van watertekort en ernstige watervervuiling. Hier liggen dus veel kansen voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in waterzuivering en watertechnologie. Verder is er ook een grote vraag naar geïntegreerd management van watercyclussen.
  • EY heeft Chili op de 4de plek staan van aantrekkelijke landen voor investeringen in hernieuwbare energie. Daarnaast hebben veel mijnbouwbedrijven de “Clean Production Agreements” getekend. Dit is een vrijwillige overeenkomst die instaat voor investeringen in hernieuwbare energieprojecten. Hier liggen dus ook kansen voor bedrijven die focussen op water in combinatie met energie.

Wat kan het Research Project van de FSA bieden?

  • Bedrijfsspecifiek onderzoek: wij leveren een op maat gemaakt onderzoeksrapport af. Denk hierbij onder andere aan investerings- en vestigingsmogelijkheden, identificeren van mogelijke business partners, concurrentieanalyse en outsourcing- en offshoring mogelijkheden.
  • 800 werkuren specifiek besteed aan uw bedrijf: deze zijn verspreid over 8 weken vooronderzoek, 5 weken onderzoek in Chili, en 5 weken verslag en afronding.
  • Hoge kwaliteit: gegarandeerd ten eerste door zorgvuldige selectie van de participerende studenten en ten tweede door professionele begeleiding en trainingen van vooraanstaande consultancybedrijven (Boston Consulting Group, Bain&Company en Deloitte) en professoren van UvA en VU.
  • Onderzoek tegen kostprijs: de FSA is een non-profit organisatie en de studenten participeren op vrijwillige basis.

Voor meer informatie kan u ons op de volgende manieren bereiken:

Website: www.fsaresearchproject.nl
Mail: researchproject@fsa.nl
Telefoon: 020-525 6335

Wij horen graag van u!

Met vriendelijke groeten,
Het FSA Research Project team.