Young Expert Programme Water zoekt nieuwe kandidaten

Twee posities zijn gestationeerd in Ethiopië; bij Basic Water Needs en bij de Unie van Waterschappen. Het Rode Kruis biedt drie functies aan; in Malawi, op de Filipijnen en in Zambia. Ook wanneer deze functies niet direct aansluiten op het profiel kunnen kandidaten reageren via een open sollicitatie. Na positieve selectie komen ze in de kandidatenpool van YEP Water. Als lid van deze pool blijven ze op de hoogte van nieuwe vacatures binnen YEP Water en eventuele andere mogelijkheden voor (internationaal) werken in de watersector. 
Verjongen 
Op 8 september was de deadline voor organisaties voor het indienen van projectvoorstellen voor de inzet van een Young Expert. In totaal zijn 24 nieuwe posities goedgekeurd voor inzet van 14 lokale Young Experts en 10 Nederlandse Young Experts. In vijf van deze voorstellen zijn voorkeurskandidaten opgenomen, vandaar dat er nu vijf vacatures zijn.
YEP Water heeft als doel het internationale netwerk van de watersector te verjongen en te versterken.  Via YEP Water worden jonge enthousiaste goed opgeleide professionals in de watersector in het buitenland ingezet. 
Meer informatie: