Xylem werkt samen met UNICEF om een betere toekomst te creëren voor 3,4 miljoen kinderen in de kwetsbaarste gemeenschappen van India

Partnerschap om de toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne te verbeteren en zo sneller vooruitgang te boeken op weg naar de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling

RYE BROOK, NY, (December 14, 2021) – Xylem Watermark, het sociaal maatschappelijk programma van het wereldwijde watertechnologiebedrijf Xylem Inc. (NYSE:XYL), streeft ernaar om tegen eind 2023 meer dan 3,4 miljoen kinderen te bereiken via haar steun aan UNICEF, ‘s werelds belangrijkste organisatie voor kinderen. In lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN wil het partnerschap het bewustzijn van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) in de meest kwetsbare gemeenschappen van India verbeteren, met een focus op het versterken van WASH-protocollen op scholen en kleuterscholen, bekend als anganwadi centra.

Momenteel heeft 25% van de kinderen in India te maken met waterschaarste en heeft de helft van alle scholen geen adequate voorzieningen voor het wassen van de handen.1 De waterschaarste is erger in plattelandsgemeenschappen en onder voorschoolse kinderen, waar een op de drie kinderen geen toegang heeft tot een basisvoorziening voor water en meer dan een kwart van de kinderen (26%) geen toiletvoorzieningen heeft. Het WASH-programma van UNICEF, dat in samenwerking met de Indiase regering is opgezet, concentreert zich op 15 staten en 192 districten. Het programma biedt technische ondersteuning aan de regering en mobiliseert partners om WASH-voorzieningen te bouwen en hygiënepraktijken te versterken, die inherent verbonden zijn met de groei, ontwikkeling, aanwezigheid op school en leerprestaties van kinderen. Dankzij de financiering van Xylem Watermark kan UNICEF meer kinderen bereiken via hun WASH-programma op scholen en kleuterscholen, waardoor uiteindelijk ziekte wordt voorkomen en gedragsverandering op de lange termijn wordt ondersteund.

“Beschikbaarheid van en toegang tot veilig water en sanitaire voorzieningen is van fundamenteel belang voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van miljoenen Indiërs,” aldus Austin Alexander, Vice President Sustainability and Social Impact bij Xylem. “Als onderdeel van ons werk om wateruitdagingen over de hele wereld op te lossen, zijn wij blij dat wij UNICEF in India kunnen steunen om sneller vooruitgang te boeken op weg naar de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling, namelijk toegang tot water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Op die manier hopen we een betere toekomst te creëren voor gemeenschappen in heel India.”

“We zijn er trots op geassocieerd te mogen worden met dit bijzondere programma om India waterveilig te helpen maken,” zegt Nitin Bhate, Managing Director van Xylem India. “Dit bouwt voort op het werk van Xylem om onze klanten in heel India te voorzien van innovatieve oplossingen voor wateruitdagingen, en op onze bredere inspanningen om de toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen voor kwetsbare gemeenschappen te verbeteren via Xylem Watermark.”

De UNICEF-maatregelen op het gebied van WASH in 2021-2023 zullen naar verwachting bijdragen aan meer gendergevoelige WASH-voorzieningen op plattelandsscholen. Het programma zal ook de regering ondersteunen bij de uitvoering van WASH-normen in kleuterscholen en het aantal door UNICEF gesteunde staten met COVID-19-gevoelige WASH-programmaplannen, en actieplannen voor menstruele gezondheid en hygiëne verhogen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Xylem Watermark, die zal investeren in het verbeteren van diensten en gewoonten die het recht van kinderen op schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) vervullen, met name in hun leeromgeving, vooral wanneer het van cruciaal belang is om hen veilig terug naar school te brengen in het kader van COVID-19,” aldus Nicolas Osbert, Chief of WASH bij UNICEF India. “UNICEF blijft zich onverminderd inzetten voor een rechtvaardige toegang tot WASH via kosteneffectieve interventies op meer dan 45.000 scholen in heel India. Niet alleen kunnen meer dan 3 miljoen kinderen profiteren van dit partnerschap, maar het draagt ook bij aan het bereiken van de wereldwijde SDG-6, waar de bijdrage van de particuliere sector cruciaal is.”

In 2020 heeft Xylem zich verbonden tot het ondersteunen van UNICEF’s COVID-19 hulpverlening, om te helpen de overdracht van mens op mens van COVID-19 te verminderen door het bevorderen van handen wassen en persoonlijke hygiëne. Dankzij de wereldwijde samenwerking konden meer dan 3,3 miljoen mensen worden bereikt met berichten over COVID-19-preventiemaatregelen, waarbij meer dan 117.000 mensen konden profiteren van essentiële WASH-benodigdheden. Aanvullende steun omvatte het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidswerkers en training in infectiepreventie en -beheersingsmaatregelen, en de ontwikkeling van een kennismanagementcentrum voor WASH’ers wereldwijd.

Met het werk van UNICEF in 190 landen en gebieden zal het uitgebreide partnerschap blijven bijdragen aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van Xylem voor 2025, waaronder toezeggingen op het gebied van onderwijs en rampenbestrijding, en vooruitgang op weg naar SDG 6. Bezoek de website voor meer informatie over UNICEF India en haar programma’s.