Xylem presenteert de nieuwste uitbreiding op de zelf aanzuigende Godwin NC pompset—serie tijdens de Infra Relatiedagen Hardenberg van 10 t/m 12 februari

De pomp is breed inzetbaar en de juiste keuze wanneer het gaat om het verpompen van grote debieten van zowel overtollig schoon water alsook sterk vervuild en vezelrijk (afval)water met grote vaste bestanddelen. Door de unieke Flygt N-waaier met zelfreinigend ontwerp levert de Godwin NC350 gegarandeerd verstoppingsvrije pompprestaties met een maximale capaciteit van 1484 m3/h, een opvoerhoogte van 27 meter en een pomptoerental van 1200 rpm. De pompset is geschikt voor leidingen van 400 mm. De Godwin NC-pompen staan garant voor een hoge efficiëntie, een lager brandstofverbruik en dragen bij aan een aanzienlijke verlaging van de kosten voor ongepland onderhoud.
Deze serie diesel- of elektrisch aangedreven pompsets zijn geschikt voor zowel tijdelijke of permanente toepassingen. Bijvoorbeeld als nood- of calamiteitenpomp en nood- of polderbemaling.
Breed assortiment producten voor de aannemerij, gemeenten, Rijkswaterstaat, Waterschappen en Provincies. 
Naast de Godwin NC350 worden op de Xylem stand onder meer ook de in 2014 volledig vernieuwde Flygt BIBO pompen en het monitoring & controlesysteem Flygt Aquaview++ getoond.
De BIBO is een robuuste pomp voor de bouw. Door haar robuustheid blijft de BIBO, 
ook na een flinke stoot, gewoon draaien. 
Bezoekers krijgen bovendien de mogelijkheid om het monitoring & control systeem Flygt Aquaview++ en het asset managementsysteem XDM te testen voor optimaal beheer van  pompinstallaties. Ook kunnen zij deel nemen aan demonstraties van de Flygt SmartRun intelligente pompbesturing, die afhankelijk van het pomptype een energiebesparing van minimaal 25% tot wel 70% kan realiseren.
Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met de Flygt MagFlux debietmeter met een uniek display, dat lokaal op de sensor of op afstand gemonteerd kan worden. 

Naar de Bedrijvenregister vermelding van Xylem
(persbericht januari 2015)