Xylem introduceert Flygt Biboα voor geautomatiseerde dewatering

De nieuwe Flygt Biboα  (Alpha) dewatering pomp van Xylem past zich automatisch aan verschillende omstandigheden aan, waardoor dewateringwerkzaamheden eenvoudiger en minder kostbaar worden. De pomp heeft een aanzienlijk langere levensduur en is efficiënter dan traditionele dewatering pompen.

Flygt Biboα is de eerste dompelbare dewatering pomp die zich aanpast aan een prestatieveld van debiet en opvoerhoogte in plaats van aan een statische curve, en bestrijkt een reeks van traditionele dewatering pompen van 2kW tot 10kW. Deze flexibiliteit betekent dat u minder pomptypes en reserveonderdelen in voorraad hoeft te houden. Het maakt het ook eenvoudiger om de juiste pomp te kiezen, aangezien dimensioneringseisen niet langer nodig zijn, zolang het maximale debiet en de maximale opvoerhoogte maar in het prestatieveld zijn opgenomen.

De Biboα heeft ook een Adaptive en Level Control modus, waardoor hij automatisch efficiënter kan werken in verschillende omstandigheden. Dit zorgt voor tot 70% minder slijtage, lagere onderhoudskosten en een aanzienlijk langere levensduur. Voor pompputten met een laag waterpeil activeert, zorgt de Adaptieve modus automatisch voor een lagere pompsnelheid, waardoor drooglopen wordt voorkomen en het risico van oververhitting tot een minimum wordt beperkt. De Level Control-modus houdt het water automatisch tussen twee vooraf ingestelde niveaus, waardoor het risico op snoring of drooglopen wordt geëlimineerd.

Aangezien Biboα de noodzaak om pompen handmatig te beheren vermindert, verhoogt het de veiligheid, vermindert het aantal noodreparaties en, wat het belangrijkst is, voorkomt het productiestilstand.

De toekomst van dewatering is hier met Flygt Biboα.