Wytske Postma nieuwe directeur Stichting De Noordzee

Wytske Postma, bedrijfskundige en voormalig Tweede Kamerlid (CDA), is benoemd tot directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee. Ze volgt Albert Jaap van Santbrink op en start per 1 september 2022.

Tjerk Wagenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht:
“We zijn zeer verheugd met de komst van Wytske Postma bij Stichting De Noordzee: een bedrijfskundige met een maatschappelijke en ondernemende drive. Ze heeft een groot hart voor de Noordzee en passie om de inhoudelijke complexiteit te doorgronden die nodig is om de Noordzee gezond en veerkrachtig te maken. Ook is ze een natuurlijke verbinder met een groot nationaal en internationaal netwerk. En dat is nodig om de drie urgente transities – energie/klimaat, natuur en voedsel – zorgvuldig waar te maken met de vele betrokkenen: onze collega-natuurorganisaties, de vissers, de energie-partijen, de scheepvaart en de (internationale) overheden.”

Wytske Postma: “Ik wil zorgen dat we samen met alle gebruikers van de Noordzee goede keuzes maken, opdat ook onze kinderen net zo kunnen genieten van de Noordzee als wij nu. Stichting De Noordzee heeft zich bewezen als een organisatie die goed kan samenwerken en die op basis van feiten een belangrijke bijdrage levert aan het bevorderen van de natuur in de Noordzee. Ik kijk ernaar uit om mij samen met dit enthousiaste team en partners hard te maken voor een schone en gezonde Noordzee.”