WOW-prijs voor beste samenwerking 2019

Platform WOW roept waterschappen op om projecten aan te melden voor de WOW-prijs voor de beste samenwerking. Dat kan tot 31 mei. De winnaar krijgt een bedrag van 10.000 euro en eeuwige roem en publiciteit.

Iedere 2 jaar organiseert WOW (Water ontmoet Water/Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders) deze prijs. Er zijn immers veel bijzondere, mooie en inspirerende samenwerkingsprojecten op het gebied van (vaar)weg en waterbeheer.

CRITERIA

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria:

  • Diversiteit en intensiteit van de samenwerking
  • Realisatie/bewezen effect van de samenwerking
  • Mate van duurzaamheid/innovativiteit van de samenwerking
  • Kopieerbaarheid van de samenwerking

JURY

De jury bestaat uit Sietske Poepjes (gedeputeerde Provincie Fryslân), Renze van Houten (directeur drinkwater, riolering en afvalwater Waternet) en Arno Valkhof (directeur netwerkmanagement Rijkswaterstaat Oost-Nederland).

PUBLIEKSPRIJS

Dit jaar is er ook een WOW-publieksprijs. De jury kiest de 3 beste teams uit. Daarvan worden video’s gemaakt. Het publiek mag stemmen op 1 van de 3 genomineerde projecten. De winnaar krijgt naast publiciteit een geldbedrag van 5.000 euro.

AANMELDEN

Aanmelden voor de prijs kan via de website van Platform WOW. Deadline voor aanmelden is 31 mei 2019.

Het Amsterdam Rainproject won de WOW-prijs in 2017. Daniël Goedbloed is programmamanager van dit project en vertelt er in de video meer over.