Het thema voor de Wereldwaterdag is dit jaar ‘Water2me’. Tijdens deze editie staat centraal wat water voor mensen persoonlijk betekent. VN-Water heeft een oproep op haar website geplaatst om via social media verhalen, gedachten en gevoelens over water te delen. Al deze bijdragen zullen later onderdeel gaan uitmaken van een rapport waarin de betekenis van water wereldwijd in kaart wordt gebracht.

Wereldwaterdag wordt jaarlijks georganiseerd op 22 maart door de VN-Water. Normaliter vinden er tijdens deze dag wereldwijd veel evenementen plaats om bewustzijn te creëren voor een thema dat altijd een link heeft met water. In tijden van Covid kiest de organisatie voor een digitale aanpak. Iedereen is uitgenodigd om mee te praten over water via de hashtag #water2me.

Digitale initiatieven

Via de website Worldwaterday zijn ook allerlei initiatieven beschikbaar. Zo is er een Italiaanse fotowedstrijd over de waarde van water. De VN-rapporteur voor veilig drinkwater en sanitatie Pedro Arrojo-Agudo gaat in een korte film dieper in op de waarde van water. Hij vraagt zich af of het water om een zwembad te vullen dezelfde waarde heeft als het water dat is vastgelegd als mensenrecht.

Wereldwaterdag

Hoe Wereldwaterdag in Nederland er dit jaar uit zal zien is nog niet duidelijk. Vooralsnog zijn de meeste activiteiten afgelast of uitgesteld. Het laatste nieuws over de Wereldwaterdag is te volgen via Wereldwaterdag.