Wereldleider in vloeistofanalyse

Endress+Hauser behaalt Frost & Sullivan's Global Company of the Year Award

De wereldwijde Company of the Year Award voor analyse instrumentatie is gebaseerd op een onafhankelijke studie. Analisten hielden rekening met zowel visie op innovatie en prestaties als met het rendement voor de klant.

“Een robuust product portfolio, gekoppeld aan een sterke focus op innovatie en uitgebreide klantgerichtheid, heeft sterk bijgedragen aan de positionering van Endress+Hauser te midden van de concurrentie in de wereldwijde markt voor analyse-instrumentatie”, zegt Industry Analist Krishnan Ramanath van het adviesbureau Frost & Sullivan. Met 9.25 punten op een maximum score van 10, onderscheidt Endress+Hauser zich duidelijk van de concurrentie, die scoorde resp. 8,5 en 7,5 punten.

Revolutionaire productinnovaties
“Endress+Hauser biedt een uitgebreid assortiment instrumentatie om de waterkwaliteit te bewaken,” onderstreept Krishnan Ramanath. Transmitters, samplers en analysers uit de Liquiline portfolio, vervolledigd met Memosens sensoren, vormen de basis van een universele vloeistofanalyse platform dat geschikt is voor vele industrieën en toepassingen, van eenvoudige pH-metingen tot nat-chemische analysers voor veeleisende metingen.

“Deze award bevestigt dat we een revolutie teweeg hebben gebracht voor vloeistofanalyse met onze producten,” zei Dr Manfred Jagiełła, Managing Director Endress+Hauser Conducta. Als lid van de Raad van Bestuur, is hij verantwoordelijk voor de analysemarkt. “Een goed doordacht totaalconcept en een perfecte interactie tussen alle componenten resulteert in betrouwbare metingen, een eenvoudige bediening en een lage total costs of ownership.”

Strategische focus op de analysemarkt
Het succes van Endress+Hauser in vloeistofanalyse is geen toeval. “Onze klanten willen meer dan alleen maar procesomstandigheden meten. Ze willen ook in real-time de eigenschappen van het materiaal en de kwaliteit van het product bepalen, terwijl het proces loopt”, aldus Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Groep.

Endress+Hauser verstevigde haar positie intussen met overnames om het analyse aanbod met state-of-the-art technologieën zoals Raman en laserabsorptiespectroscopie te versterken. De Groep heeft de deur al geopend naar de analytische laboratorium sector met de overname van het bedrijf Analytik Jena AG, gespecialiseerd in analytische meettechnologie en life science instrumenten.

Leading provider: Endress+Hauser Conducta is the competence center for liquid analysis within the Endress+Hauser Group. The company’s innovative strength stems from the knowledge and skills of nearly 800 employees worldwide

(Persbericht Endress+Hauser, augustus 2016)