Van 18 tot en met 25 oktober 2017 is de nationale Week van Ons Water. Deze keer staan extreem weer en wateroverlast centraal. In heel Nederland zijn er activiteiten. Dat kan variëren van een festivals, exposities tot waterexcursies.

De Oosterscheldekering en het Woudagemaal kunnen worden bezocht. Tijdens het evenement ‘Heel Zuid-Holland Zakt’ vertellen een ooggetuige van de Watersnoodramp, een machinist van een oude stoommachine en een dijkgraaf wat er allemaal nodig is om ver onder zeeniveau te kunnen wonen. Ook wordt er een waterwandeling door Rotterdam georganiseerd, waar de gemeente, het waterschap en de bewoners samen slimme oplossingen hebben bedacht om de stad regenbestendig te maken. Ook in de Biesbosch zijn er diverse activiteiten.

Burgers
Doordat het klimaat verandert, krijgen burgers een steeds grotere rol bij het voorkomen van wateroverlast. Zo kunnen zij helpen met het opvangen van hoosbuien door tegels uit hun tuinen te verwijderen. Tijdens de Week van ons Water kunnen mensen in hun directe omgeving meer leren over wat zij zelf kunnen doen om droge voeten te houden.

Meer informatie:
www.weekvanonswater.nl