Water, wereldwerk! is in een nieuw jasje gestoken. Op de vernieuwde website zijn alle initiatieven rondom leren en werken in de watersector nog makkelijker te vinden. Activiteiten uit de Human Capital Agenda van Topsector Water & Maritiem zijn overzichtelijk bijeengebracht, naast informatie over opleidingen en projecten voor studenten, leraren en mensen die in de watersector (willen) werken.

De Nederlandse watersector kent tal van initiatieven rondom leren, werken en innoveren. Denk aan activiteiten van Netherlands Maritime Technology (NMT), PWN, de Vereniging van Waterbouwers, KNW, Wetskills, het Nationaal Watertraineeship, de Unie van Waterschappen, YEP en Wateropleidingen. Ook vinden er tal van innovatie-evenementen plaats waaronder makathons. De Human Capital Agenda van Topsector Water & Maritiem ondersteunt partners bij activiteiten. Verder worden studiebeurzen, gastlessen en projecten in het onderwijs ondersteund.

Online platform

Daarnaast is er het online platform Water, wereldwerk! dat sinds 2017 overzicht biedt van de initiatieven en de verschillende doelgroepen hiervoor enthousiasmeert. Een belangrijke pijler hierin zijn de studentwaterambassadeurs, die blogs publiceren op het speciale waterambassadeursplatform. Vanaf nu zijn hun bijdragen ook gemakkelijk te bekijken op de centrale website.

Contact

Partners in de watersector kunnen hun initiatieven en activiteiten doorgeven via redactie@waterwereldwerk.nl