Robin de Boer, Yves Bonné en Fleur van Gool popelen om in de watersector aan het werk te gaan. (beeld: NWT).

Drie trainees van het Nationaal Watertraineeship (NWT) zijn deze maand het middelpunt van de campagne #Watertraineevanstart. Het NWT lanceert de campagne om trainees ondanks de coronacrisis binnen een maand aan een baan in de watersector te helpen.

Het Nationaal Watertraineeship leidt onlangs afgestudeerde hbo- en wo-studenten op voor een betekenisvolle carrière in de watersector van de toekomst. Door trainees zowel inhoudelijk als persoonlijk op te leiden, leren ze het vak én zichzelf goed kennen. Onderdeel van het traineeship is een vaste baan bij een organisatie in de watersector voor een periode van twee jaar.

Talent inlijven

“Normaal gesproken vinden onze trainees snel een baan”, vertelt Jaap Feil, oprichter van het NWT. “Maar door de coronacrisis is het inlijven van talent voor veel organisaties geen prioriteit. Om hen ervan te stimuleren onze trainees aan te nemen, lanceren we de campagne #Watertraineevanstart. Die moet ervoor zorgen dat drie trainees binnen een maand een baan vinden.”

Stroomversnelling

Een van de drie trainees die deze maand het podium krijgen om zich online te presenteren, is Fleur van Gool. Ze kan niet wachten om haar academische en technische kennis in de praktijk te brengen. De andere twee kandidaten zijn Yves Bonné en Robin de Boer. De zoektocht van de trainees is de komende weken te volgen via de social mediakanalen van het Nationaal Watertraineeship. De film waarmee de campagne mee is gelanceerd, is te zien via YouTube