Waterschap Hollandse Delta pleit in campagne voor groene voor- en achtertuinen

Dijkgraaf Ingrid de Bondt van waterschap Hollandse Delta start de campagne 'Samen droge voeten' (foto: Marco de Swart).

Burgers kunnen zelf wateroverlast bestrijden door in voor- en achtertuinen meer groen en minder stenen te gebruiken. Dat stelt waterschap Hollandse Delta in de publiekscampagne Samen Droge Voeten waarvoor dijkgraaf Ingrid de Bondt 1 september tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam de aftrap gaf.

De nieuwe campagne wil mensen inspireren mee te helpen droge voeten te houden. Door de toename van meer regen in korte tijd als gevolg van de klimaatverandering is het onderwerp actueler dan ooit, stelt het waterschap.
De helft van de bewoners in het gebied van het waterschap maakt zich zorgen over de toenemende wateroverlast. Ruim de helft weet niet wat het waterschap doet om de wateroverlast te voorkomen en wil weten wat ze er zelf aan kunnen doen.

Voorbeelden

Daarom laat het waterschap met aansprekende voorbeelden en praktische tips zien dat juist ook individuele bijdragen helpen. Bijvoorbeeld door meer groen en minder stenen in voor- en achtertuinen te gebruiken en een regenton te plaatsen. “In een versteende omgeving kan het water maar moeilijk worden verwerkt”, zegt dijkgraaf Ingrid de Bondt van waterschap Hollandse Delta. “Meer groen in de tuin, de straat, de wijk of de buurt zorgt ervoor dat de piekbelasting beter kan worden opgevangen. Daarom roepen we mensen op om met elkaar, met de buren, de straat, de wijk samen aan de slag te gaan.”

Meer informatie: www.samendrogevoeten.nl