Waterroute voor jongeren

Enthousiasme voor Watersector
Het vinden van gekwalificeerde mensen die in de sector willen werken, is echter niet zo eenvoudig. Tot 2020 heeft de watersector 40.000 vacatures te vervullen, deels veroorzaakt door vergrijzing en uitstroom. De vacatures in de watersector kunnen maar gedeeltelijk worden gecompenseerd door instroom vanuit de opleidingen. Een instroom die bovendien steeds minder kiest voor een carrière in de techniek of in de watersector. Niet omdat de watersector oninteressant is, maar wel omdat ze de watersector niet kennen. Onbekend maakt onbemind. Door de inzet van Topsector Water met partners Waternet, Wetsus en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu onder leiding van het Science Center NEMO zal tijdens het Museumweekend vele jongeren enthousiast gemaakt worden voor de brede watersector.
Waterroute
Wat leeft er in de sloten, grachten en vijvers van Amsterdam? Of in jouw eigen buurt? Neem zelf slootwater mee uit jouw buurt en onderzoek met een loep of met een microscoop wat er leeft. Of bekijk de watermonsters die op verschillende plekken in de stad zijn genomen. Tijdens het Museum-weekend kan iedereen experimenteren met water. Ontdek de kracht van water door het maken van stuwdammen, maak van zand een eiland en volg de speciale Waterroute in NEMO met quizvragen en weetjes over water.
Gratis open voor iedereen
Tijdens het Museumweekend is NEMO het gehele weekend gratis geopend (09:30-17:30 uur). Bezoekers kunnen de wereld van wetenschap en technologie ontdekken in het museum en zich laten inspireren door Maritieme, Delta- en Watertechnologie. Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in Science Center NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken. Voor meer informatie: http://www.e-nemo.nl/nl/bezoek/agenda/museumweekend/

(Persbericht Topsector Water, april 2014)