Wateroverlast in centrum Antwerpen door breuk in waterleiding

Omstreeks zes uur is het lek gerepareerd en kon het water worden weggepompt. Het wegdek is zwaar beschadigd . Een commandowagen van de brandweer is weggezakt in een put in het wegdek en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. De stadsingenieur en Water-Link moeten eerst onderzoeken hoe het gesteld is met de ondergrondse stabiliteit vooraleer de weg weer vrijgegeven kan worden.

Ondergrondse uitspoeling
“Het weggestroomde water heeft ook ondergronds zijn weg proberen vinden en heeft onder meer zand onder het wegdek weggespoeld”, zei rampenambtenaar Bart Bruelemans tegen de Gazet van Antwerpen. “We onderzoeken nu de stabiliteit van het wegdek, om te vermijden dat er na het vrijgeven van de omgeving ongevallen zouden gebeuren.” Bovendien staan er in de buurt hoogspanningscabines en moet er gekeken worden of die niet in gevaar zijn. De hinder zal dus zeker nog enige tijd aanhouden.

De civiele bescherming is eveneens ter plaatse. In enkele zijstraten werden zandzakken gelegd om de huizen te beschermen, maar er zijn al wel meldingen van ondergelopen kelders.