Wateropleidingen en Royal HaskoningDHV tekenen voor Global Nereda® Academy

Als gevolg van de internationale doorbraak van de Nereda technologie groeit ook de vraag naar professionele trainingen voor deze zuiveringstechnologie. Daarom hebben Royal HaskoningDHV en Wateropleidingen op 3 november 2015 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Royal HaskoningDHV levert de inhoudelijke bijdragen en de trainers, Wateropleidingen ontwerpt programma’s met didactische methoden en bewaakt de kwaliteit. 

Agnes Maenhout, directeur Wateropleidingen: “Het samen opzetten van een Global Nereda Academy is een ultiem voorbeeld van meerwaarde door samenwerking. Met onze didactische en programmatische inbreng zal de Nereda kennis van de deskundigen van Royal HaskoningDHV direct toepassing vinden bij de gebruiker”.

René Noppeney, Global Director Water Technology Products & Innovation bij Royal HaskoningDHV: “De combinatie van de didactische kennis en ervaring van Wateropleidingen en onze inhoudelijke expertise stelt ons in staat om professionele cursussen aan te bieden voor onze nationale en internationale klanten.”

De Global Nereda Academy ontwikkelt een breed pakket aan opleidingen en modulenvoor verschillende niveaus. Niet alleen de basisprincipes van de Nereda technologie en het ontwerp van installaties komen aan de orde, maar ook de bedrijfsvoering, de procescontrole en investeringsbeslissingen. Elke module is op maat gemaakt met specifieke leerdoelen voor de doelgroep en passend materiaal voor de installatie en het land. Kennis uitwisselen op een praktijkinstallatie in Nederland vormt een vast onderdeel van de programma’s. 

Over Nereda
Nereda is een succesvolle Nederlandse duurzame zuiveringstechnologie, waar internationaal veel vraag naar is. Nereda zuivert afvalwater met bacteriën (aeroob korrelslib) die snel bezinken. De installaties zijn goedkoper dan de traditionele en tot vier keer kleiner. Bovendien verbruiken ze tot de helft minder energie en zijn er nauwelijks chemicaliën nodig. De technologie werd ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV in samenwerking met de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en enkele Nederlandse waterschappen.