Waternet zet drinkwaterfiets in op Koningsdag

Feestvierders kunnen hun eigen waterflessen laten vullen bij de nieuwe drinkwaterfiets. Ook worden er toileteilanden en afvalboten langs de vaarroutes ingezet om vervuiling van het water terug te dringen.
Waar de servicepunten én de opvallende drinkwaterfiets te vinden zijn, kan worden opgezocht op de website van Waternet of op de al bestaande app VaarWater. 

Drijfvuilvissers
Na afloop van Koningsdag zet Waternet drijfvuilvissers in. Andere jaren visten zij 2,5 keer zoveel afval uit de grachten als op een gewone dag. 
Ook in het verleden kwam Waternet met opvallende acties om vervuiling van de grachten tijdens het feestgedruis tegen te gaan en hier aandacht voor de vragen. Zo kwam het waterbedrijf in 2012 met ‘pistips’ op twitter, en organiseerde ze plaswedstrijden ‘Potje Pissen’.  

Elk jaar drukker
“Tijdens Koningsdag wordt het elk jaar weer drukker op de grachten”, vertelt Annemieke van Maaren, woordvoerder Waternet. “Dit betekent naast een hoop gezelligheid ook meer vuilnis en vervuiling van de grachten. Wij proberen met onze servicepunten de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen en het de feestvierders zo makkelijk mogelijk te maken. De Drinkwaterfiets leek ons een logische bijdrage hieraan.”