Waterinfodag in Den Bosch onderstreept belang ICT

Dat de rol van ICT ook in de watersector steeds belangrijker wordt, is duidelijk te zien tijdens de waterinfodag. Slimme technieken helpen waterschappen, drinkwaterbedrijven bij de uitvoering van het werk en het verbeteren van de efficiëntie. Op het programma stond onder meer een kennismaking met Landelijk Informatiesysteem Water en Overstromingen (LIWO). Het systeem van Rijkswaterstaat bevat een hele reeks aan basisinformatie met kennis, in de vorm van kaartlagen, die nuttig en noodzakelijk is voor iedereen die zich verdiept in overstromingen.  Ook in de afvalwaterketen zorgt slim data- en informatiemanagement voor grote veranderingen. Koos de Voogt van de gemeente Rotterdam deelde zijn ervaringen vanuit een  Rotterdams perspectief. Vier experts van Royal HaskoningDHV verzorgden in de middag rondetafelsessies over lim watermanagement in de afvalwaterketen.

Beurspresentaties
Op de beursvloer presenteerde Deltares de golfgoot en konden de deelnemers die zich verder in digitale oplossingen wilden bekwamen zich opgeven voor een cursus bij de Stichting Wateropleidingen. 

De Waterinfodag is het jaarlijkse onafhankelijke congres met een beurs over de informatievoorziening in de watersector. Overheden, bedrijven en kennisorganisaties informeren elkaar over ervaringen, nieuwe ontwikkelingen en ambities.