Gemeente Dordrecht

Trainee Watermanagement

Gemeente Dordrecht

Dordrecht
Geplaatst 4 maanden geleden

Traineeship, overheid, watermanagement, 36 uur, gemeente, Dordrecht, Drechtsteden.

Trainee Watermanagement
36 uur | Dordrecht

 

Heb jij een passie voor duurzaamheid? Wil je je inzetten voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving? Kies dan voor deze uitdagende traineeplek!

Welkom in Dordrecht: Een stad waar jij als trainee bij wilt horen!

Zin in dynamiek en uitdaging? Dan ben jij op je plaats bij ons. Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
Wat ga je doen?

 • Je gaat aan de slag met de uitdagingen die te maken hebben met het veranderende klimaat. Dat doe je vanuit het domein van de fysieke ruimte.
 • Je ontwikkelt je op het gebied van de werking van het watersysteem, klimaat adaptiemaatregelen en het opstellen van plannen en investerings- en onderhoudsprogramma’s.
 • Je werkt aan beleid- en uitvoeringsplannen om onze stad klimaat adaptief en aantrekkelijk te maken. Bijvoorbeeld door extra groen. Hiervoor kijk je naar wateroverlast, hittestress en droogte en onderzoek je het afvalwatersysteem. Je neemt in je overwegingen nadrukkelijk de openbare ruimte mee. Inwoners en bedrijven betrek je actief om bij te dragen aan een klimaat adaptieve stad.

Wat neem je mee?

Een afgeronde hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld TU. Je bent niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd. Jij bent bij voorkeur een specialist met kennis van watermanagement of hebt een gerelateerde vooropleiding. Verder ben je enthousiast en leergierig en heb je een procesgerichte instelling.

Daarnaast vraagt werken in Dordrecht de volgende eigenschappen:

 • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe;
 • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
 • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
 • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken.

Waar kom je te werken?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

Wie zijn wij?
Wij zijn het opgaveteam Groenblauwe Stad. Dordrecht heeft de ambitie om een klimaatbestendige en water robuuste stad te zijn in 2035. We verbeteren de woon- en leefomgeving door het realiseren van meer en beter groen (zoals bomen en parken) en blauw (zoals vijvers). Tegelijkertijd ontwikkelt Dordrecht handelingsperspectieven en kennis. We willen dat klimaat adaptief handelen in 2020 een integraal onderdeel is van ons eigen werk en dat van bedrijven en inwoners binnen Dordrecht.

Werken bij Dordrecht.
Er gaat een stad voor je open.

Wat bieden we jou?

Binnen het traineeprogramma doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties. Ook bieden wij je uitzicht op een vast dienstverband.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.591,- (schaal 9).
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Giet jouw interesse voor een van onze traineeplekken in een creatieve vorm die bij jou past en upload dit samen met je brief voor 27 juni 2019 via de sollicitatiebutton!

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Paul van Esch. Je kunt hem bereiken via 078-7704702.

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega’s, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.