Gemeente Dordrecht

Trainee Assetmanager Gemalen

Gemeente Dordrecht

Dordrecht
Geplaatst 4 maanden geleden

Traineeship, overheid, watermanagement, 36 uuur, gemeente, Dordrecht, Drechtsteden, elektrotechniek.

Trainee Assetmanager Gemalen
36 uur | Dordrecht

Dordrecht wil in 2035 een klimaatbestendige en water robuuste stad zijn. Kom jij daaraan meewerken? Wat ons betreft graag als jij een enthousiaste, leergierige techneut bent!

Welkom in Dordrecht: Een stad waar jij als trainee bij wilt horen!

Zin in dynamiek en uitdaging? Dan ben jij op je plaats bij ons. Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
Wat ga je doen?

 • Als trainee ga jij aan de slag als assetmanager/adviseur gemalen. Je gaat bij ons het assetmanagement verder verfijnen door risicoanalyses uit te voeren, het beheer te optimaliseren en de onderhoudssystematiek bij te stellen.
 • Wij beheren en onderhouden ruim 450 assets, voornamelijk rioolgemalen, verspreid over de gemeenten Dordrecht en Alblasserdam. Jij kan je bij ons verder ontwikkelen in de werking, aansturing en programmering van pompen en het opstellen van investerings- en onderhoudsprogramma’s.
 • Naast het assetmanagement ga je ook aannemers aansturen die storingen verhelpen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Het kan voorkomen dat je zelf een storing in één van de gemalen oplost of klein onderhoud pleegt. Je moet dus niet vies zijn om je handen uit de mouwen te steken!

Wat neem je mee?

Een technische achtergrond met een praktische instelling. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding elektrotechniek en affiniteit met projecten in het watermanagement. Je bent niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd.

Daarnaast vraagt werken in Dordrecht de volgende eigenschappen:

 • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe;
 • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
 • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
 • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken.

Waar kom je te werken?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

Wie zijn wij?
Wij werken vanuit het cluster Ruimtelijke Kwaliteit, team Water en Riolen in de afvalwaterketen en aan de opgave Groenblauwe stad. Onze ambitie is dat klimaat adaptief handelen in 2020 een integraal onderdeel is van ons eigen werk en dat van bedrijven en inwoners in Dordrecht. Daarvoor ontwikkelen we handelingsperspectieven en kennis. Je hebt bij ons zicht op een vaste aanstelling in ons team en kan groeien in het vak van assetmanager/adviseur gemalen.
Wat bieden we jou?

Binnen het traineeprogramma doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.591,- (schaal 9).
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Giet jouw interesse voor een van onze traineeplekken in een creatieve vorm die bij jou past en upload dit samen met je brief voor 27 juni 2019 via de sollicitatiebutton!

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Paul van Esch. Je kunt hem bereiken via 078-7704702.

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega’s, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.