Sweco Nederland B.V.

Teammanager Afvalwater Technologie

Sweco Nederland B.V.

De Bilt
Geplaatst 3 maanden geleden

Sweco zoekt voor het team van afvalwaterspecialisten een ondernemende manager die ons mens- en resultaatgericht gaat helpen om te groeien tot een watertechnologische speler van formaat.

Functieomschrijving:

‘Wil jij met je werk het verschil maken en ben je resultaatgericht? Ben je naast expert in afvalwatertechnologie ook betrokken en benaderbaar? Weet jij ons bovendien te inspireren en motiveren het beste uit onszelf te halen? Dan kun je met dit team over de volle breedte van het vak aan de slag. Ik daag je uit om met ons de organisatie nog beter te maken en sturing te gaan geven aan een toegewijd team van afvalwaterspecialisten. Voel jij je geroepen en durf je het aan? Stuur me dan een persoonlijk bericht. Ik ben nieuwsgierig naar jouw kijk op afvalwater en het vervullen van deze functie!’
Aad van Duijvenvoorde – Afdelingshoofd Watertechnologie

Sweco is het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa, bestaande uit 16.000 medewerkers, waarvan ruim 3.000 professionals in watertechnologie en -management. Wij dragen bij aan een vitale waterinfrastructuur voor een vitale werk- en leefomgeving, waar onze kinderen en kleinkinderen kunnen leven en recreëren. Als geen ander verbinden wij Water en Energie binnen onze divisie aan elkaar. En zorgen we voor concrete antwoorden op abstracte begrippen zoals assetmanagement, energietransitie en klimaatadaptie.

Binnen de Afdeling Watertechnologie (onderdeel van de divisie Water en Energie) zijn wij op zoek naar een Teammanager. In deze functie ga jij ons helpen bij het versterken van onze marktpositie en het vergroten van de business propositie van onze technologiepakketten. Je draagt zorg voor de organisatorische en inhoudelijke gang van zaken voor een team van 10 afvalwatertechnologen. Dit team heeft brede kennis van en ruime ervaring met biologische zuiveringssystemen. Ook verkopen ze technologiepakketten van energiearme stikstof- en fosfaat verwijderingssystemen (o.a. DEMON®, SHARON®, BIOCOS®, Indense®). Met deze technologische oplossingen hebben we in Europa een markt leidende positie.

Vanuit jouw ambitie om een optimaal teamresultaat te behalen, kies je voor een integrale managementaanpak. Dat betekent dat je een proactieve bijdrage levert aan de strategie, sales, en projecten. Je coacht en inspireert medewerkers en stimuleert de team- en competentieontwikkeling. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor de Profit & Loss van dit team en rapporteer je aan het afdelingshoofd.

Tevens ontwikkel en onderhoud je klantrelaties op tactisch niveau. Jouw technische expertise en netwerk binnen deze branches is dan ook van groot belang. Je kunt jouw commerciële instinct benutten door marktkansen om te zetten in projecten. Als Teammanager heb je veel vrijheid om je eigen rol in te vullen, jouw persoonlijke bijdrage is bepalend voor het succes van je team en de afdeling!

Wij zoeken:

  • Je hebt minimaal een HBO of WO opleiding op het gebied van Procestechnologie;
  • Je hebt minimaal 10 jaar (nationale en internationale) ervaring in afvalwatertechnologie en daarnaast ervaring met leidinggeven;
  • Je bent mensgericht, open, oprecht en toegankelijk.
  • Je hebt kennis van de markt, commerciële affiniteit en een bestaand netwerk;
  • Je hebt drive, bent enthousiast en overtuigend;
  • Je hebt een multidisciplinaire oriëntatie, denkt oplossingsgericht en hebt oog voor kwaliteit;
  • Je werkt graag in een dynamische setting en vindt het leuk om binnen een organisatie te werken die voortdurend in beweging is.

Wij bieden:

Bij Sweco werk je mee aan de uitdagingen van onze klanten. Samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen we de samenlevingen en steden van de toekomst. Je krijgt bij ons de kans om mee te werken aan de meest uitdagende internationale, nationale en regionale projecten. Als de beste begrijpen wat onze klanten nodig hebben blijft de basis van ons succes. Voortdurende professionele ontwikkeling is daarom een vereiste binnen Sweco. Wij zorgen er elke dag voor dat jij het beste in jezelf naar boven kunt halen. Ons bedrijf bestaat uit nieuwsgierige collega’s die resultaten willen zien, een toegevoegde waarde willen zijn voor klanten en gedreven zijn om echt het verschil te maken. Werken bij Sweco doe je dan ook samen. Samen met klanten, samen met collega’s. Je bent onderdeel van een dynamisch team waarin iedereen meetelt en we betrokken en benaderbaar zijn. Zo is het prettig werken bij én met Sweco.

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag via de button op deze pagina jouw motivatiebrief en cv.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Aad van Duijvenvoorde, Afdelingshoofd, +31651615265 of via aad.vanduijvenvoorde@sweco.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuver, Corporate Recruiter, +31631963036 of via daphne.kleuvergijsbers@sweco.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.