Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Teamleider/Programmamanager

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Geplaatst 8 maanden geleden

Wij zoeken leidinggevenden met passie en ambitie die samen met ons het verschil willen maken.

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 350 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

Wij zijn voor de afdeling Integrale Plannen en Projecten op zoek naar een enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

Teamleider/Programmamanager

36 uur per week

De afdeling:
De afdeling Integrale Plannen en Projecten voert de projecten en programma’s van het waterschap uit in opdracht van de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgevers (respectievelijk dagelijks bestuurders, afdelingshoofden en directeuren). Dit zijn met  name technische projecten en programma’s. Het gaat om projecten en programma’s die afdelings- en vakinhoudelijke grenzen overschrijden, inclusief de hoogwaterbeschermingsprojecten (HWBP) die vallen binnen het beheergebied van HHSK. Die uitvoering gebeurt in een complexe omgeving, waarbij waterbelangen met die van omwonenden, bedrijven en andere overheden afgewogen moeten worden. De uitvoering wordt gedaan met hulp van ingenieursbureaus en aannemers. Daarnaast voert de afdeling in toenemende mate ook niet-technische projecten uit. Het gaat dan om het begeleiden van omgevingsprocessen, waar een waterschap belang mee gemoeid is, en de introductie van nieuwe werkwijzen binnen de eigen organisatie, zoals zorgplicht, omgevingswet en assetmanagement.

De afdeling bestaat uit 2 projectenteams en het cluster Crisisbeheersing. Dit cluster is belast met de preparatie op en afhandeling en evaluatie van calamiteiten en crises.

Om aan te blijven sluiten op veranderingen vanuit de omgeving en invulling te geven aan eigen ambitie, is de afdeling in ontwikkeling. De teamleiders spelen hierbij een belangrijke rol om, samen met medewerkers, afdelingshoofd en adviseurs,  de afdeling verder te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen.

Jouw uitdaging:
Jij weet de ambitie van HHKS te operationaliseren en hierdoor medewerkers te inspireren om mede eigenaar te worden van deze ambitie. Je geeft leiding aan zelfstandig werkende projectleiders  en –medewerkers op zowel het personele, organisatorische als inhoudelijke vlak. Dit houdt in dat je de  medewerkers bij de dagelijkse uitvoering van hun werkzaamheden ondersteunt en fungeert als eerste aanspreekpunt. Ook fungeer je als zelfstandig programmamanager voor een aantal programma’s, op het gebied van gebiedsinrichting, waterhuishouding en samenhangende investeringsprojecten.

Je zorgt voor een goede match tussen project, opdrachtgever en projectleider. Je begeleidt bestuurlijke stukken en staat projectleiders bij in de advisering van ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgevers. Samen met je team ben je actief betrokken bij de optimalisatie van de werkprocessen, het verhogen van de vakkennis rond project- en programmamanagement organisatie-breed en het verhogen van de omgevings- en servicegerichtheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voeren van de plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken en het capaciteits- en competentiemanagement van het team.

Vanuit deze functie ben je onderdeel van het MT en draag je bij aan de ontwikkeling en realisatie van de organisatie- en afdelingsdoelen.

Het zwaartepunt van de functie ligt bij het managen van uitvoeringsprojecten en -programma’s. Je kunt de relatie met aannemers en ingenieursbureaus goed houden, terwijl je scherp bent op de inhoud, proces en de afspraken. Je hebt ervaring op het gebied van projectmanagement en kunt projectleiders bijstaan richting aannemers en ingenieursbureaus. Deze kwaliteiten vul je aan met relevante leidinggevende ervaring en WO werk- en denkniveau. Actuele en gedegen kennis van de courante aanbestedings- en contractvormen is een grote pré.

Wat maakt jou succesvol?
Jij bent een enthousiaste en gedreven leidinggevende die werkt vanuit vertrouwen. Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit, bent onderhandelingsvaardig en hebt ruime ervaring met de Planning & Control-cyclus. Je weet mensen te motiveren, verbinden en stimuleren. Je laat je niet beperken door organisatorische grenzen. Je bent een prettige gesprekspartner voor je medewerkers en een goede sparringpartner voor het afdelingshoofd. Kwaliteit en punctualiteit staan bij jou hoog in het vaandel. Daarnaast ben je besluitvaardig en beschik je over overtuigingskracht.

We zoeken een teamleider/programmamanager die complementair is aan de collega’s in het managementteam.

Wat wij bieden:
HHSK biedt jou de kans om samen met ons ambities waar te maken. Daarnaast bieden wij een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en werkervaring. Deze functie is ingedeeld in schaal 13 van de CAO Waterschappen met een maximum van € 5.853,– bruto per maand. Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van ongeveer 20-22% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, opleidingen, aanvulling op het salaris etc. We hebben een flexibele werkomgeving en werktijden die je in staat stellen om je werk en privéomstandigheden op jouw situatie aan te passen. Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

Informatie / solliciteren:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sanne Hillegers, tel. 06-27821390. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Jet Bloemhoff-Bevers, tel. 06-54901704.

Solliciteren kan online tot woensdag 22 augustus 2018 via onderstaande knop “solliciteren”.

In verband met de vakantieperiode staat deze vacature langer open. U kunt na sluitingsdatum van de vacature een reactie van ons verwachten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 3 september 2018. Je spreekt op deze dag zowel de selectie- als de adviescommissie. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.