Waternet

Teamleider Planadvies

Waternet

Amsterdam
Geplaatst 5 maanden geleden

Wat ga je doen

De komende jaren staat Waternet voor de uitdaging om te anticiperen op de nieuwe Omgevingswet en goed aan te haken op nieuwe ontwikkelingen in de bouwwereld. Een belangrijke opgave daarbij is om de belangen van AGV en Amsterdam goed te borgen in de Omgevingsvisies van gemeenten. Om aan alle veranderingen adequaat vorm te geven werken we in een gebiedsgerichte structuur, zodat een integrale afweging en sturing plaats kan vinden.

De medewerkers van Team Planadvies adviseren binnen deze gebiedsgerichte structuur over ruimtelijke plannen en (riolerings)plannen van het Rijk, provincies, gemeenten en projectontwikkelaars met als doel de waterbelangen van AGV en de gemeente Amsterdam goed te borgen. De medewerkers adviseren bij grootschalige ruimtelijke projecten, zoals de Zuidas en grootschalige aanpassing van de rijkswegen, maar ook op vele kleinere ontwikkelingen zoals over grondwater kwesties en werkzaamheden nabij keringen door derden.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor 14 medewerkers (HBO/WO niveau) en borg je samen met je collega teamleiders de gebiedsgerichte aanpak. Je bent  verantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdigheid van de advisering aan het bestuur en externe klanten. Je zoekt voortdurend naar het verbeteren van de samenwerking met andere teams binnen Waternet en de verschillende strategische programma’s. Je neemt je medewerkers mee in de veranderingen en positioneert de gebiedsgerichte aanpak met een duidelijke meerwaarde richting klant.

Het Team Planadvies is onderdeel van de Afdeling Waterplannen en Besturing. Naast Team Planadvies zijn er nog 2 teams, namelijk Team Waterplannen en Projecten en Team Watersysteembesturing. Je bent lid van het afdelingsmanagement en bouwt hierin mee aan de bredere veranderingen in de afdeling en het realiseren van de Strategische Doelen van Waternet en specifiek het traject Uniformering Assetmanagement.

Wat breng je mee

 • Je hebt meerdere jaren ervaring met bestuurlijke processen en het werken in een bestuurlijke omgeving, waarbij je snel kunt schakelen en goed de verschillende belangen en bestuurlijke gevoeligheden doorziet.
 • Je bent als mens een inlevende en communicatief vaardige persoon en in staat om je medewerkers te stimuleren en te coachen in hun ontwikkeling.
 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding en kennis van en/of affiniteit met waterbeheer en/of programma’s gebied gerichte projecten ruimtelijke ordening en beheer van de openbare ruimte.
 • Je beschikt over de vaardigheid om effectief verschillende leiderschapsstijlen in te zetten.
 • Je geeft je medewerkers de ruimte en vertrouwen en ben je daarbij helder over de te behalen doelen en verwachtingen.
 • Je hebt ervaring met het aansturen van professionals en/of programma’s ‘gebiedsgerichte projecten’ in een dynamische en sterk veranderende omgeving.
 • Je maakt snel verbinding met en tussen mensen en weet je mensen te inspireren en in beweging te krijgen.

Pas je in dit profiel dan hebben wij uitdagend werk voor je binnen Waternet.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Dit krijg je ervoor terug

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. De Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschap personeel (SAW) biedt je een mooi pakket, waarbij je zelf je eigen keuzes kunt maken. In ruil voor je inzet en betrokkenheid krijg je van ons:

 • Een salaris van minimaal € 3.920,- en maximaal €5.574,- (salarisschaal 12) bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • 20 vakantiedagen;
 • Tijd voor tijd – Voor iedere extra gewerkt uur krijg je een vrij uur terug;
 • De mogelijkheid thuis te werken en flexibele werktijden.
 • Een vrij besteedbaar budget (20% van je salaris). Hiermee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen, een opleiding doen of je kan het laten uitbetalen;
 • Een goed gevuld, persoonlijk opleidingsbudget;
 • Een pensioenfonds van het ABP.

 

Heb je interesse in de functie? Reageer dan uiterlijk 16 juni op de vacature.

 

 

Werken bij Waternet
Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid vinden bij van groot belang. In 2020 is onze organisatie 100% klimaatneutraal. Onze medewerkers zijn echte vakmensen: buiten en op het hoofdkantoor. Van monteur tot juridisch adviseur, van dijkinspecteur tot dataspecialist. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij onze eigen Waternet Academie. Verder bieden we een prachtige werkplek aan de Amstel in Amsterdam, stoelmassages en een gezonde en lekkere lunch in ons restaurant. Ook kun je sporten of bijvoorbeeld yogales volgen in onze fitnessruimte.

Voordat je bij ons in dienst komt vragen we om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Internetscreening is een onderdeel van de selectieprocedure