WLN

Teamleider Biologie

WLN

Geplaatst 8 maanden geleden

Wie wij zijn

WLN is water in de breedste zin van het woord. Begonnen als drinkwaterlaboratorium, heeft WLN zich afgelopen decennia ontwikkeld tot een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. Dit doen wij met een belangrijk accent op de twee noordelijke drinkwaterbedrijven, de daaraan verbonden industriewater bedrijven en klanten in de waterketen zoals de food, chemie en energiesector. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een unieke combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het vooroplopen in nieuwe ontwikkelingen ons op het lijf geschreven. En, niet onbelangrijk, WLN is een hartstikke leuk bedrijf om bij te werken met circa 70 medewerkers. Klein genoeg om elkaar goed te kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

 

Teamleider Biologie
32 – 40 uur per week

 

Op het laboratorium werken circa 40 medewerkers verdeeld over de afdelingen Chemie, Monsterneming/planning en Microbiologie. De afdeling Biologie bestaat momenteel uit 10 analisten en specialisten. Op deze afdeling wordt met klassieke biologie gewerkt maar de DNA technieken zijn de speerpunten van de afdeling. Als Teamleider Biologie vertegenwoordig je de afdeling microbiologie van WLN. Je adviseert proactief de manager Laboratorium over de tactische en operationele bedrijfsvoering. Je geeft coachend leiding aan het team van medewerkers en je bewaakt de dagelijkse voortgang van de biologische afdeling.

 

Wat ga je o.a. doen als teamleider biologie?

 • Het optimaal laten functioneren van het biologisch laboratorium en realiseren van de doelstellingen gericht op een optimale dienstverlening;
 • Dagelijkse aansturing van het team;
 • Het opstellen en bewaken van het jaarplan en financiële budget van het team;
 • Het in overleg met de specialisten, plannen van de uitvoering van analyses binnen het biologisch laboratorium;
 • Het verstrekken van (on)gevraagde informatie, toelichtingen, adviezen, prognoses en rapportages op basis van biologische analyses;
 • Het leveren van inhoudelijke bijdrage in projecten binnen en buiten de organisatie en optreden als projectleider in afdeling gerelateerde projecten;
 • Het onderhouden van externe contacten en het volgen van ontwikkelingen op het vakgebied.


Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO (HLO) opleiding;
 • Ervaring in de watersector en/of relevante biologische kennis;
 • Bij voorkeur een aantal jaren ervaring als leidinggevende;
 • Goed ontwikkeld analytisch denkvermogen, bedrijfskundig inzicht en overtuigingskracht;
 • Coachende en leiderschapsvaardigheden;
 • Beschikken over goed ontwikkelde sociale vaardigheden gericht op samenwerking.

 

Wij bieden
Een jaarcontract met de intentie dit na een jaar om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal K van de WWB-loonlijn. Dit betekent een salarisrange van minimaal € 3.377,- tot maximaal € 4.824,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, aangevuld met een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 23% van je bruto maandsalaris, waar je zelf invulling aan kunt geven. Je neemt deel aan de pensioenregeling van ABP. Het draaien van wachtdiensten kan onderdeel van je functie zijn.


Interesse?


Ben jij degene waar we naar op zoek zijn?
Stuur dan vóór 19 november 2018 je schriftelijke motivatie en je curriculum vitae naar personeelszaken@wln.nl onder vermelding van vacaturenummer 11-2018. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Jan van der Kooi, manager Laboratorium, via 06-20412200.

Het sollicitatiegesprek staat gepland op donderdag 22 november as. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. We willen vóór 1 december de procedure afronden.