Waterschap Hunze en Aa's

Teamhoofd Projecten

Waterschap Hunze en Aa's

Veendam
Geplaatst 7 maanden geleden

Voor de afdeling Beleid, Projecten en Laboratorium zijn wij op zoek naar een

Teamhoofd Projecten

 

​Het team projecten vervult een belangrijke rol in het realiseren van projecten voor het gehele waterschap.  Hierbij is zowel een goede interne als externe samenwerking van grote betekenis.

Wat ga je doen
Je geeft zelfstandig leiding aan een team van 16 professionals. Je bevordert het projectmatig werken vanuit de filosofie van PMC (projectmatig creëren).

De afgelopen jaren en ook in de komende periode is het van belang om binnen de projecten meer aandacht te hebben voor het halen van de afgesproken doorlooptijd. Een onderdeel hiervan is het verder professionaliseren van projectbeheersing binnen het team projecten. De planning en voortgang van alle projecten worden in het investeringsoverleg afgestemd met de drie afdelingshoofden, de opdrachtgevers. Het teamhoofd projecten is trekker en aanjager van het investeringsoverleg, met als doel om de scherpte en het tempo te handhaven in het te realiseren investeringsvolume.

In de rol als faciliterende manager wordt van je verwacht om te fungeren als katalysator om te komen tot succesvolle projecten (smeerolie). Het teamhoofd maakt geen onderdeel uit van het project, maar signaleert tijdig fricties en risico’s in de projecten en borgt dat dit op een goede wijze tussen opdrachtgever en opdrachtnemer wordt besproken.

Als teamhoofd ga je zo de rol en positie van het team projecten verder ontwikkelen en vormgeven. Het vernieuwen en permanent verbeteren is voor jou een belangrijke drijfveer. Hierin werk je nauw samen met het afdelingshoofd Beleid, Projecten en Laboratorium. Je weet daarbij medewerkers op inspirerende wijze te leiden en aan te spreken op hun bijdrage. Je bent effectief in het aansturen en tot bloei laten komen van het team en nieuwe werkvormen waarin medewerkers van verschillende generaties en achtergronden samen moeten presteren.

Wat vragen we verder van jou
Door een optimale mix van visie en resultaat- en mensgerichtheid, ben je met jouw team in staat om aan de verwachtingen van de (interne) klanten en de omgeving te voldoen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de medewerkers te stimuleren en te begeleiden in hun verdere ontwikkeling. Je bent een goede sparringpartner voor de projectleiders. Dit doe je door kaderstellend en procesgericht te coachen. Je gaat onder meer via de gesprekscyclus en coaching de drive en betrokkenheid van de medewerkers verder uitbouwen.

Technisch liggen de accenten op het terrein van civiele techniek, cultuurtechniek, besturingstechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Je bent op hoofdlijnen bekend met deze vakgebieden. Om een goede gesprekspartner te zijn voor de medewerkers in het team en de rest van de organisatie, is het van belang dat je kennis en ervaring hebt met het werken in projecten, het leidinggeven en een aantal inhoudelijke onderdelen. Je beschikt over delegerend vermogen waarbij je oog hebt voor de sociale processen binnen het team en in de organisatie.

 

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een passende WO-opleiding afgerond. Je beschikt over managementervaring en je hebt je op dit gebied succesvol bewezen. Je weet op flexibele wijze je doelen te halen. Je hebt lef, ondernemerschap en bent ontwikkelingsgericht en in bezit van een ruim netwerk. Je beschikt over humor en relativeringsvermogen.

Wat bieden we jou
Voor deze functie geldt een maximumsalaris van € 6.941,- (functieschaal 13) inclusief de 10% regeling. We hebben een mooi pakket met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor je. Met goede pensioensopbouw, ziektekostenverzekering en flexibel individueel beloningssysteem. Ook heb je een individueel keuzebudget (IKB) van 20% van het jaarsalaris. Verder kun je gebruik maken van onze privé autoleaseregeling. Wij kennen een 36-urige werkweek met flexibele arbeidstijden.

Meer informatie
Als je meer wilt weten over deze functie dan kun je bellen met Jelmer Kooistra, afdelingshoofd  Beleid, Plannen en Projecten, telefoon 0598-69 32 40. Je kunt tot 3 mei solliciteren via onderstaand formulier. De selectiegesprekken zijn op 10 mei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.